TUNCELİ’nin Pülümür İlçesi kırsalında yürütülen terörle mücadele operasyonu sırasında, el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Diyarbakır Silvan nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Onbaşı Lokman Dargın, ailesinin 21 yıldır yaşadığı Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi'nde Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit Uzman Onbaşı Lokman Dargın'ın cenazesi, Boğazlıyan İlçesi'ne getirildi. 5'i kız 10 kardeşten 6'ncısı ve bekar olan 25 yaşındaki şehit Uzman Onbaşı Lokman Dargın için bugün Cuma namazının ardından Boğazlıyan ilçe meydanında cenaze töreni düzenlendi. Törene şehidin ailesi, yakınları, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Jandarma Akademi Komutanı Tuğgeneral Nurettin Alkan, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehidin tabutu tören için meydana getirildiğinde babası Selim, annesi Seva ve kardeşleri tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Seva Dargın oğlu için Kürtçe 'kurban olurum sana' diye ağıtlar yaktı. Törende şehidin özgeçmişinin okunmasından sonra Yozgat İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Şehit Lokman Dargın ilçe şehitliğinde toprağa verildi.

DHA