ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında, terhisine 1.5 ay kala şehit olan Piyade Onbaşı 21 yaşındaki Hüseyin Kavalbacak'ın cenazesi, memleketi Konya’nın Seydişehir İlçesi'nde 3 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.
Şırnak’ta düzenlenen törenin ardından havayolu ile Konya’ya gönderilen şehit Piyade Onbaşı Hüseyin Kavalbacak cenazesi, havaalanında protokol üyeleri ve askerler tarafından karşılandı. Cenaze, daha sonra karayoluyla memleketi Seydişehir İlçesi Ketenli Mahallesi'ne götürüldü. Mahalle girişinde şehit Kavalbacak’ı yakınları gözyaşlarıyla karşıladı. Şehit Kavalbacak’ın cenazesi helallik alınmak üzere baba evine getirildi. 1 kız ve 1 erkek olmak üzere 2 kardeşi bulunan şehit onbaşı Kavalbacak’ın annesi Hanım Kavalbacak helallik alınırken "Kara gözlü kuzum" diyerek ağladı. Bu sırada şehidin kız kardeşi Ayşe Kavalbacak da "Ağabeyimi güle oynaya gönderdik. Ağlamayacağız. Güle oynaya karşılayacağız. Asker selamı ile karşılayacağız" dedi. Çiftçilik yaparak ailesinin geçimini sağlayan baba Ali Kavalbacak da ayakta durmakta güçlük çekerken, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.
Şehit Onbaşı Kavalbacak’ın cenazesi ardından namazının kılınacağı mahalle meydanına getirildi. Meydanda şehit Kavalbacak’ın Türk bayrağına sarılı tabutunun başına gelen annesi Hanım ve kız kardeşi Ayşe Kavalbacak, tabuta son kez sarıldı. Bu arada Ayşe Kavalbacak, "Ağabey ben kimseyi güldürmeyeceğim. Dik duracağım. Ağlamayacağım" diyerek ağabeyinin ını öperken, tabutun başında nöbet tutan asker de gözyaşlarını tutamadı.
Cenaze törenine Konya Valisi Yakup Canbolat, Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, Ak Parti Konya Milletvekilleri Mehmet Babaoğlu, Uğur kaleli, Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkan Vekili Mevlüt Güray, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Burak Çelik, şehidin yakınları ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
Bekar olan şehit Hüseyin Kavalbacak'ın cenazesi, mahalledeki Büyük Cami'de ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

DHA