MARMARİS'te darbe girişiminde bulunanlarla girdiği çatışmada şehit olan polis memuru 40 yaşındaki Nedip Cengiz Eker'in cenazesi, memleketi Aydın'ın Efeler İlçesi'nde gözyaşları içerisinde toprağa verildi.
Marmaris Asayiş Şube Amirliği'nde görevli Nedip Cengiz Eker'in cenazesi, dün Muğla İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenden sonra meslektaşlarının omuzlarında Aydın'ın Efeler İlçesi'ndeki Atatürk Kent Meydanı'na getirildi. Şehit polis Eker'in annesi Güzel Eker ile babası Nihat Eker Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu çadırda taziyeleri kabul etti. Ayakta durmakta zorlanan acılı baba Nihat Eker'i Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya teselli ederek camiye kadar eşlik etti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı  CHP'li Özlem Çerçioğlu ise anne Güzel Eker ve şehidin ablasını teselli etti. Şehit polis memuru Nedip Cengiz Eker'in kız arkadaşı olduğu öğrenilen Fatma Çölgeçen'i, tabutun başına getiren anne Güzel Eker, "Bak sana sevdiğini getirdim" diyerek gözyaşı döktü. Kız arkadaşı Fatma Çölgeçen de tabutun başından uzun süre ayrılamadı.
YOĞUN KATILIM
Bey Camii'nde kılınan öğlen namazı sonrası Atatürk Kent Meydanı'nda cenaze namazı için toplanan AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Mehmet Erdem, MHP Aydın Milletvekilleri Deniz Depboylu, Abdurahman Öz, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP'li Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Aydın İl Emniyet Müdürü Halis Böğürücü, siyasiler, daire amirleri, şehidin meslektaşları ve binlerce vatandaş katıldı. Cenaze namazı öncesi şehidin öz geçmişi okundu. Saygı duruşunun ardından cenaze namazı kılındı.
Namazın ardından şehidin cenazesi, meydandan Hükümet Bulvarı'nın girişine kadar omuzlarda taşındı. Ardından şehidin cenazesi, cenaze aracına konuldu. Bu sırada da protokole ait otomobillerin geçebilmesi için polis ekiplerinin yolu kapatması tepkilere neden oldu.
Cenaze namazının sona ermesinin ardından şehidin cenazesi Kemer Mezarlığı'na götürüldüğü sırada Kızılay ekipleri de cenazeye katılanlara kolonya ve lokum ikram etti. Cenaze daha sonra toprağa verildi.

DHA