ADANA'da ziyaret için gittiği evin önünde çıkan kavgaya müdahale etmek isterken açılan ateşle karnından vurularak şehit olan trafik polisi 33 yaşındaki Mustafa Görenoğlu, düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Cenaze töreninde oğlunun tabutu yanından geçerken, 'Aslanım, yiğidim güle güle git' diye bağıran babası Cabbar Görenoğlu'nu Adana Valisi Mahmut Demirtaş, teselli etti.
Dün merkez Seyhan İlçesi'ndeki Kocavezir Mahallesi, Güney Kuşak Bulvarı üzerinde saat 20.30 sıralarında meydana gelen olayda, eşi Ebru ve 2 yaşındaki oğlu Tuna ile birlikte bir yakınını ziyarete giden Mustafa Görenoğlu, bulunduğu evin önünde çıkan kavgaya müdahale etti. Bu arada gelen meslektaşlarına yardım etmeye devam eden Görenoğlu'nun bulunduğu yere silahla ateş edildi. Açılan ateşte polis memurları Mustafa Aksoy, Osman Altınok ile Mustafa Görenoğlu yaralandı. Karnından vurulan Görenoğlu, kaldırıldığı özel Adana Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Bugün şehit Mustafa Görenoğlu için Buruk Mezralığı'nda düzenlenen törene Adana Valisi Mahmut Demirtaş, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, kurum müdürleri, çok sayıda vatandaş ve şehidin ailesi katıldı.
YİĞİDİM GÜLE GÜLE GİT
Tören alanına şehidin cenazesi meslektaşlarının omuzlarında getirilirken, babası Cabbar Görenoğlu, "Aslanım, yiğidim güle güle git' diye bağırıp gözyaşı döktü. Daha sonra oğlunun tabutuna yönelen baba, ını öpüp, el salladı. Görenoğlu'nu Vali Mahmut Demirtaş teselli etti.
Daha sonra İl Müftüsü Arif Gökce'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından Mustafa Görenoğlu'nun cenazesi Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

DHA