HAKKARİ'de PKK'lı teröristlerin patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan polis memuru 34 yaşındaki Abdullah Bozkurt'un cenazesi, memleketi Yozgat'ta düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Yozgat Devlet Hastanesi morgundan sabah alınan polis Bozkurt'un cenazesi, öğle saatlerinde konvoy eşliğinde Çapanoğlu Büyük Camii'ne getirildi. Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, İl Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, CHP Yozgat Milletvekili Kadim Durmaz, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, şehidin mesai arkadaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehidin babası Hüseyin Bozkurt, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı. Oğlunun meslektaşları Hüseyin Bozkurt'un, elini öpüp, başsağlığı dileğinde bulundu. Baba Bozkurt, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılıp, gözyaşı döktü. Şehidin annesi Satı bozkurt ve diğer yakınları da şehidin tabutuna sarılıp, ağladı. Bu arada Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, şehidin babası Hüseyin Bozkurt'u yanına alıp, birlikte cuma namazı kıldı. Yozgat İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu'nun cuma namazı sonrasında cenaze namazını kıldırdı. Vali Yurtnaç, cenaze namazında da şehit babası ile yan yana durdu. Namaz sonrasında da Vali Yurtnaç, şehit babasının elinden tutup, kalabalığın arasından makam aracına bindirip, Yozgat Şehitliği'ne götürdü. Şehit polis memurunun cenazesi, burada gözyaşlarıyla toprağa verildi.

DHA