ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü hafriyat kamyonu ile düzenlediği saldırıda şehit olan 27 yaşındaki polis memuru Erhan Öztürkün cenazesi, memleketi Uşak'ın Banaz İlçesi'ne bağlı Corum Köyü'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Şehit olan polis memuru Erhan Öztürk'ün Türk bayrağına sarılı cenazesi ilk olarak Corum Köyü'ndeki baba ocağının önüne getilip hellalik alındı. Bekar olan şehit polisin naaşı evin önüne geldiğinde gözyaşları sel oldu. Burada okunan duaların ardından iki yıllık polis memuru Öztürk'ün cenazesi öğlen Corum Köyü Camisi'ne götürüldü. Burada düzenlenen törene, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Uşak Valisi Ahmet Okur, AK Parti Uşak Milletvekilleri Alim Tunç ve Mehmet Altay, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, polisler, askerler ve yaklaşık 10 bin Uşaklı katıldı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, cenazede şehidin Karayolları'ndan emekli işçi olan babası Metin Öztürk ve evhanımı olan annesi Emine Öztürk'e taziyelerini iletti. Cenazede gözyaşlarına boğulan Emine Öztürk ve şehidin kardeşleri polis şapkasını taktı. Ayakta durmakta güçlük çeken anne Öztürk'e kadın polisler destek oldu. Baba Metin Öztürk ise oğlunun tabutuna sarılıp, öptü.
Saygı duruşunda bulunulup, hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, şehit polis memuru Erhan Öztürk'ün özgeçmişi okundu. Ardından cenaze namazına geçildi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, şehidin babası Metin Öztürk ile yan yana ön sırada saf tuttu. Uşak İl Müftüsü Fuat Altıntaş tarafından kıldırılan namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi baba Metin Öztürk ve törene katılanlar tarafından omuzlarda taşınarak götürüldüğü Corum Köyü mezarlığı'na götürülüp, okunan duaların ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.

DHA