Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri, 15 Temmuz darbe girişimi akşamı şehit olan Prof. Dr. İlhan Varank'ı 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenledikleri törenle andı. İlhan Varank'ın başta ailesi olmak üzere öğrencileri ve meslektaşlarının katıldığı törende hüzünlü anlar yaşandı.


Prof. Dr.İlhan Varank'ın öğretim görevlisi olarak görev yaptığı Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) Bölümü tarafından düzenlenen anma töreni, üniversitenin Davutpaşa'daki kampüsünde gerçekleşti. Törene Varank'ın eşi Saadet Varank, kız kardeşi Ayşe Arslantürk'ın yanı sıra bazı akrabaları ile Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan, öğrenciler ve akademisyenler katıldı.


KIRMIZI KARANFİL DAĞITILDI


Törene katılanlara kırmızı karanfil dağıtıldı. Tören, başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere bütün şehitler için yapılan saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Varank'ın özgeçmişi hakkında bilgi verildi, ardından kendisi için hazırlanan klip izletildi.


İLHAN VARANK'I ANLATIRKEN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI


Törende meslektaşları ve öğrencileri İlhan Varank'ı anlattı. İlhan Varank'ın yakın arkadaşlarından Prof. Dr. Aşkın Asan, konuşmasında gözyaşlarını tutamadı. Varank'ın çok değerli bir akademisyen olduğunu belirten Rektör Asan, Çok değerli bir akademisyendi. Malesef 15 Temmuz akşamı kanlı darbe girişimi sırasında kendisini kaybettik. Vatanı, bayrağı, hepimizin geleceği için kendisini kurşunlara siper etti. Ölümsüzlük şerbetini içti. Onu katleden iblisleri bir kez daha lanetliyorum diye konuştu.


REKTÖR ADINI ÜNİVERSİTEMİZDE SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIZ


Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Bahri Şahin ise konuşmasında, İlhan Varank'ın adını üniversitede sonsuza kadar yaşatacaklarını söyledi. Şahin, İlhan Hocamızı 6 ay önce tanıdım. Bir insanın kalitesini ölümünden sonra daha iyi anlarsınız. Onu tanıyan tanımayan herkesin kalbinde bir sevgi oluştu. İlhan Hocam 15 Temmuz gecesinin ilk şehitlerinden. İlhan Hocam bizim gönlümüzde, adını sadece Yıldız Teknik Üniversitesi'nde değil bütün Türkiye'de yaşatmak zorundayız. Bundan sonra hocamızın bıraktığı yerden, ideallerini, hayallerini geliştirmek zorundayız dedi.

Törende İlhan Varank'ın öğrencileri de hocalarıyla olan anılarını anlattı. Bu anlarda da duygu dolu dakikalar yaşandı. Tören konuşmaların ardından sona erdi.


 

DHA