DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi kırsalında PKK'lı teröristler tarafından açılan ateş sonucu şehit düşen 28 yaşındaki Uzman Çavuş Emrah Aytemiz, memleketi Rize'nin Fındıklı İlçesi'nde düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi.
Fındıklı Devlet Hastanesi morgundan öğle vakti alınan şehit Uzman Çavuş Emrah Aytemiz'in cenazesi konvoy eşliğinde Fındıklı Merkez Cami'ne getirildi. Cenazenin camiye getirilişi sırasında çok sayıda kişi gözyaşlarını tutamadı. Cami önüne konulan tabutunun başında saygı nöbeti tutan ve sıcaktan terleyen askerlerin yüzünü şehidin amcası Besim Aytemiz kağıt havlu ile sildi. Şehidin annesi Filiz, babası Hüseyin ile kız kardeşi Yeliz Aytemiz ve 27 Temmuz tarihinde evleneceği nişanlısı Özdeyiş Akbal, tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü.
'OĞLUM DÜĞÜNÜNÜ GÖREMEDİ'
Kadın askerin koluna girerek destek verdiği anne Filiz Aytemiz, "Oğlum, 'Anne vatanım ve milletim için askerlik yapacağım' diyordu. Bir ay sonra oğluma düğün yapacaktım. Oğlum düğününü göremedi. Oğlum, arkadaşların öcünü alacak, merak etme" diyerek  oğlunun nişanlısı Özdeyiş Akbal'a sarıldı. Taziyeleri kabul eden baba Hüseyin Aytemiz ise Akbal'ın gözyaşlarını sildi, elini sıkarak teselli etmeye çalıştı.
5 BİN KİŞİ KATILDI
Şehidin cenaze namazına yakınlarının yanı sıra Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Artvin Valisi Muhterem İnce, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Mustafa Doğru, Rize İl Jandarma Komutanı Albay Semih Coşkun, Artvin İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
İl Müftüsü İsmail Yalçın'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, askerlerin omuzda tekbirler eşliğinde araca götürüldü. Bu sırada kalabalık Türk bayrağı açtı. Şehidin cenazesi, Hürriyet Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

DHA