MARDİN'in Dargeçit İlçesi'nde 2 Eylül'de PKK'lıların silahlı saldırısında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde şehit olan jandarma uzman çavuş 26 yaşındaki Ali Erdinç, memleketi Osmaniye'de toprağa verildi.
Şehit Uzman Çavuş Ali Erdinç için Belediye Asri Mezarlık Camii'nde düzenlenen törene Osmaniye Valisi Kerem Al, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, Suat Önal, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Osmaniye Belediye Başkanı MHP'li Kadir Kara, şehidin ailesi ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
Çiftçi baba Şemsettin Erdinç, güçlükle ayakta durabildi. 1,5 yıllık uzman çavuş şehit Ali Erdinç'in kendisi gibi asker olan ve Hakkari Çukurca'da görev yapan kardeşi uzman çavuş Mustafa Erdinç ve Van'da görev yaparken kısa bir süre önce Antalya'ya atanan ağabeyi uzman çavuş İbrahim Erdinç de törende kardeşlerinin ını taşıdı.
ALİ'M HAKKIM SANA HELAL OLSUN
Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omuzlarında, cenaze aracına kadar taşındı. Bu sırada "Ali'm hakkım sana helal olsun" diyerek gözyaşı döken anne Ayşe Erdinç, daha sonra cenaze aracına konulan oğlunun tabutu başına geldi. Anne Erdinç, "Kuzum benim, beni görmeden dayanamazdı, kurbanım sana Ali'm. Seni öpemedim kuzum. Canım kurban Ali'm sana, çıkartın beni kuzumun yanına. Onun tırnaklarına kurbanım Allah'ına kurbanım Alim senin" diyerek ağlayıp oğlunun tabutunu öptü. Ali Erdinç'in cenazesi götürüldüğü Akyar Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

DHA