HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde çıkan çatışmada PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen uzman çavuş 29 yaşındaki Hasan Yaşar'ın cenazesi, Kütahya'da gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Evli ve 2 çocuk babası olan şehit uzman çavuş Hasan Yaşar'ın cenazesi bugün öğleden sonra askeri uçakla Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'na getirildi. Cenazeyi Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, Ak Parti milletvekilleri İshak Gazel ve Vural Kavuncu, şehidin babası Mehmet Yaşar, annesi Havva Yaşar, şehidin eşi Canan Yaşar, çocukları 7 yaşındaki Ecrin ve 1 yaşındaki Melek, şehidin kardeşleri Ersin Yaşar ve Şükrü Yaşar ile askeri ve sivil yetkililer karşıladı.
ECRİN, ASKER SELAMI VERDİ
Şehidin kızları Ecrin Yaşar ile Melek Yaşar'a uzman çavuş kıyafetleri giydirildi. Ecrin Yaşar, askerlerin Türk bayrağına sarılı babasının tabutunu taşırken tabuta doğru selam durdu ve ağladı.
Şehidin cenazesi Tugay Komutanlığı'na cenaze aracına konularak Bahçelievler Mahallesi Berber Sokak'taki baba evine getirildi. Burada helallik istendi ve dua okundu. Şehidin eşi Canan Yaşar, eşinin tabutuna doğru, "Hasan bak kuzuların geldi yanına. Babacığım deyip geldiler yanına" dedikten sonra baygınlık geçirdi. Sağlık görevlileri tarafından ambulansa alınan Canan Yaşar'a burada müdahalede bulunuldu.
Şehit Uzman Çavuş Hasan Yaşar'ın cenazesi daha sonra Kütahya Ulu Camii'ne götürüldü. Buradaki törene Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, AK Parti milletvekilleri İshak Gazel, Vural Kavuncu ve Şükrü Nazlı, şehidin babası Mehmet Yaşar, annesi Havva Yaşar, şehidin eşi Canan Yaşar, çocukları Ecrin ve Melek, şehidin kardeşleri Ersin ve Şükrü ile çok sayıda kişi katıldı.
Yakınlarının kucağına aldığı Ecrin ve kardeşi Melek babalarının tabutuna sarıldı. Şehidin babası Mehmet Yaşar da oğlunun tabutuna sarılıp "Vatan sağ olsun" dedi.
İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit Piyade Uzman Çavuş Hasan Yaşar, götürüldüğü Hava Şehitliği Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

DHA