HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Aktütün bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdikleri patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 5 askerden Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Altınel, Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Beyyurdu- Aktütün karayolunda askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin önceden döşediği el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan askerlerden 24 yaşındaki Uzman Çavuş Mustafa Altınel için Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi’nde tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen cenaze törenine şehidin ailesi, yakınları, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Hava Tugay Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, AK Parti Milletvekilleri Vural Kavuncu, Şükrü Nazlı, Ahmet Tan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu  ve 5 bine yakın vatandaş katıldı.
BÖLGE KARIŞIK DİYE DÜĞÜNÜ ERTELEMİŞLER
Şehit Uzman Çavuş Mustafa Altınel’in Cuma günü için Van’dan Adana’ya uçak bileti aldığı, nişanlısına sürpriz yapacağı belirtildi. Altınel’in geçen yıl evlenmek istediği, ancak babası Mehmet Altınel’in doğu bölgesinin karışık olması nedeniyle düğünü bu yıla ertelediği ve bu yıl Eylül- Ekim aylarında düğün yapma planları olduğu kaydedildi. Cenaze namazı öncesi şehit Uzman Çavuş Mustafa Altınel’in babası Mehmet Altınel, annesi Hatice Altınel, kardeşleri Fatma ve Kadir Altınel ile nişanlısı Nimet tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Mustafa Altınel'in kardeşi Fatma Altınel cenazeye katılanlardan ağlamamalarını ve ağabeyi için alkış tutmalarını istedi.
Törene katılanlar 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Kahrolsun PKK' sloganları attı.
CENAZE ARACININ ANAHTARINI ALDILAR
Cenaze namazının ardından Tavşanlı gençleri, cenazeyi yaklaşık bir kilometre ilerideki şehitliğe omuzlarda götürmek istedi. Ancak gençlerin bu isteğine asker izin vermedi. Gençler, cenaze aracının hareket ettirmemek için kısa süre cenaze aracının kapısını tuttu. Bu sırada gençlerden birisi cenaze aracının kontak anahtarını aldı. Gençler cenazeyi omuzlarda taşıyarak götürmek için diretince araya ilçe kaymakamı Numan Hatipoğlu girdi. Hatipoğlu, şehit cenazesinin şehitliğe 300 metre kalana kadar araçla daha sonra omuzlarda götürülmesi konusunda gençlerle anlaştı. Tavşanlı Askerlik Şubesi önüne kadar cenaze aracıyla götürülen şehidin cenazesi, daha sonra Tavşanlılı gençler tarafından omuzlarda şehitliğe götürüldü.
Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Altınel’in cenazesi, götürüldüğü Tavşanlı Asri Mezarlık Şehitliği'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.


 

DHA