HAKKARİ merkeze bağlı Ağaçdibi Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 29 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet İlker Şahin'in cenazesi, memleketi Mersin'in Silifke İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.
3 çocuk babası şehit Mehmet İlker Şahin'in cenazesi ilk olarak baba evine getirilerek helallik alındı. Buradan Yeni Mahalle Evyap Cami'ne getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun önünde eşi Özlem Şahin uzun süre gözyaşı döktü. Acılı eşi Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir'in eşi Hayriye Cinbir sakinleştirdi. Şehit Uzman Çavuş'un küçük oğlu Ali Yusuf ise cami avlusunda olanlardan habersiz bir şekilde oyun oynadı. Şehit için düzenlenen cenaze törenine Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Mersin milletvekilleri Hacı Özkan ve Yılmaz Tezcan, CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Hüseyin Çamak, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, şehidin yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.
İkindi namazının ardından cenaze namazı kılınan şehit Uzman Çavuş Mehmet İlker Şahin'in cenazesi, Silifke Şehir Mezarlığı'nda bulunan şehitlikte gözyaşlarıyla toprağa verildi.

DHA