VAN'ın Çaldıran İlçesi'nde operasyondan dönen askeri birliğe PKK'lı teröristlerce ateş açılması sonucu çıkan çatışmada şehit düşen uzman çavuş 28 yaşındaki Gökhan Şengül'ün cenazesi, Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'ne bağlı Akkonak Köyü'nde 3 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.
Çaldıran ve Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı Bölgesi'nde sürdürülen operasyon ardından 2 Eylül'de akşam saatlerinde üs bölgesine dönen askeri birliğe, Gülizar Mevkii'nde pusu kuran PKK'lı teröristlerce ateş açıldı. Çatışmada, aralarında Uzman Çavuş Gökhan Şengül'ün de bulunduğu 8 asker şehit düştü.
Uzman Çavuş Şengül'ün cenazesi bugün saat 07.30'da askeri uçakla, Afyonkarahisar Askeri Havalimanı'na getirildi. Yakınlarının karşıladığı cenaze, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Öğle saatlerinde askeri yetkililer ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı tarafından alınan şehidin cenazesi, Çay İlçesi'ne bağlı Akkonak Köyü'ndeki baba evine getirildi.
TEKBİRLERLE KARŞILANDI
Yakınları ve köylüler tarafından tekbirle karşılanan şehidin cenazesi, ambulanstan indirildi. Yakınları, "Şehit yaşıyor ölmedi. Gururumuz, gururumuzla yaşıyor" diye bağırdı. Türk bayrağına sarılı tabutun çevresine toplananlar, bu sözleri alkışladı.
Şehidin kız kardeşi Müzeyyen Elibol ve annesi Emine Şengül, tabuta kapanarak gözyaşı döktü.
Şehidin diğer kız kardeşi Zehra Soylu da, "Kuzum, bizi kimse yıldıramaz kardeşim. Canım kardeşim, seninle gurur duyuyorum. Canım kardeşim ölmedi, ölmez" diye ağladı. Erkek kardeşi Göksel Şengül ise tabutu öperek ağladı.
KÖY MEYDANINDAKİ TÖRENE 3 BİN KİŞİ KATILDI
Helallik alınmasından sonra şehidin cenazesi silah arkadaşlarının omzunda köy meydanındaki tören alanına götürüldü. Cenaze törenine, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Aziz Yıldırım, milletvekilleri Ak Partili Ali Özkaya, CHP'li Burcu Köksal ve MHP'li Mehmet Parsak, Bilecik 2'nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Zafer Koç, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Solak, şehidin yakınları ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
Şehidin kardeşi Göksel Şengül, burada yine tabuta sarılarak uzun süre ağladı. Namaz öncesi şehidin babası Zeki Şengül fenalaştı. Sağlık görevlilerinin müdahale ettiği Şengül, iyi olduğunu ve cenazeye katılacağını söyledi. Şehidin özgeçmişinin okunmasından sonra İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, bir kez daha helallik istedi. Kadın ve erkeklerin yan yana saf tuttuğu cenaze namazının ardından Gökhan Şengül'ün cenazesi önce silah arkadaşlarının sonra da omuzlarda taşınarak Akkonak Köyü Şehitliği'nde götürülüp, toprağa verildi.
Şehit Uzman Çavuş Gökhan Şengül'ün 7 aylık hamile eşi Merve Şengül ise fenalaştığı için sağlık görevlilerince tören boyunca ambulansta bekletildi. 
Afyonkarahisar'da son 25 günde 6 şehit toprağa verildi.

DHA