SİİRT Belediyesi Meclisi Kasım ayı toplantısında, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı'nın tutuklanması protesto edildi.
Siirt Belediyesi Meclisi, Kasım ayı toplantısını, Belediye Başkanı DBP'li Tuncer Bakırhan başkanlığında yaptı. Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, gündem konuşmalarının ardından belediye meclis üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışınak ile Eş Başkan Fırat Anlı'nın yanı sıra eski milletvekili Ayla Akat Ata'nın tutuklanmasına tepki gösterdi.
Toplantıda konuşan Başkan Bakırhan, Kışanak, Anlı ve Ata'nın tutuklanması Türkiye'ye ve demokrasiye yapılan uygulamaların yakışır bir durum olmadığını ederek, "Gültan Kışanak, Fırat Anlı ve Ayla Akat Ata, bulundukları konum itibariyle, demokratik siyasete, başında bulundukları kurumlarda hak ve hukuka ne kadar sahip çıktıklarını ve demokratik siyaseti önemsedikleri kamuoyu tarafından yakından bilinmektedir. Diyarbakır gibi bir kentin seçilmişlerini tamamen soyut iddialar üzerine kurulmuş gerekçeler ile gözaltına alıp tutuklamak Türkiye'ye ve demokrasiye yakışır bir durum değildir" dedi.

DHA