BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI
Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, aralarında Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul ve Eş Başkan Nurhayat Altun'un da bulunduğu toplam 13 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tunç basın açıklaması yaptı. Belediye binası önünde toplananlara açıklamayı okuyan Tunç, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını isteyerek şunları söyledi:
"Bugün sabahın erken saatlerinden itibaren başta belediyemiz Eş Başkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun olmak üzere Belediye Meclisi üyemiz Cemile Ataş, Genel İş Şube Başkanımız Şükran Yılmaz ile beraber gözaltına alınmıştır. Eş başkanlarımızın, meclis üyelerimizin, parti başkanlarımızın gözaltına alınmaları demokrasi adına kabul edilebilir değildir."
SİİRT'TE POLİS İZİN VERMEDİ
Siirt'te de gözaltıları protesto etmek isteyen gruba polis izin vermedi. Siirt Belediyesi binası önünde toplanan HDP ve DBP'lilerle görüşen polis yetkilisi, "Olağanüstü Hal olmasından dolayı toplanma ve basın açıklaması yapılması yasaktır. Grubun biran önce dağılması istiyorum, aksi takdirde müdahalede bulunacağım" dedi.
Emniyetten yapılan uyarılara tepki gösteren Siirt Belediye Başkan Vekili Sabri Sağır, "Bir kentin belediye başkanı gözaltına alındı. Vatandaşlar başkanları için belediyenin önüne geliyor, gelmesinler mi" karşılığını verdi. Bu tartışmanın ardından belediye binası önünde toplanan HDP ve DBP'liler beklemeye başladı.

DHA