SİİRT'te Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın tutuklanmasının ardından yerine kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Ceyhun Dılşad Taşkın, bu sabah belediye binasına gelerek göreve başladı.
DBP'li Tuncer Bakırhan'ın tutuklanmasının ardından Belediye Başkanlığı'na İçişleri Bakanı tarafından kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Ceyhun Dılşad Taşkın, sıkı güvenlik önlemlerinin ardından belediye binasına gelerek başkanlık makamına oturdu. Sabah erken saatlerde Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay'ın bizzat yönettiği bir operasyon için Valilik binası önünde toplanan ve aralarında özel harekat timlerinin de olduğu güvenlik güçleri, belediye binasına hareket etti.
Çevrede önlem alan güvenlik güçleri, ilk olarak binaya giriş ve çıkışları yasakladı. Daha sonra bomba uzmanı ekipler, özel eğitimli köpeklerle belediye binasına girerek arama başlatırken, keskin nişancı özel harekat timleri de çevredeki yüksek binalarda konuşlandırıldı. Belediye binasında arama yapmak için belediyede görevli bir kaç yetkili, yapılan üst aramalarının ardından binaya alınırken, bunun dışında kimse içeri sokulmadı. Yaklaşık 2.5 saat süren aramadan sonra bomba uzmanı ekipler belediye binasından çıktı. Yapılan bomba aramasının ardından bu kez bilişim uzmanları ve arama yapacak polis ekipleri içeri girdi. Belediye yetkilileri ile birlikte başlayan aramalar devam ediyor.
Belediye binasında güvenliğin sağlanmasının ardından kayyum olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dılşad Taşkın da Belediye binasına gelerek başkanlık makamına oturdu. Başkan Vekili Taşkın, belediye binasına girişte herhangi bir açıklama yapmadı.
Bu arada, Siirt Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın PKK/KCK Terör Örgütüne üye olduğu ve terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle tutuklanması üzerine, İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılarak, Siirt Belediye Başkan Vekili olarak, Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın görevlendirilmiştir" denildi.

DHA