İSTANBUL Silivri Belediyesi 55. Yoğurt Festivali başlıyor. 14-15-16 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek festival bu sene de turnuvalar, yarışmalar, dans gösterileri, söyleşiler, konserler ve çeşitli etkinliklerle dopdolu geçecek.

Silivri yoğurdunu tanıtarak, bu kapsamda yapılacak etkinliklerle ilçede ekonomik ve sosyal canlılık yaratmanın hedeflendiği Silivri Yoğurt Festivali'nin bu yıl 55.si kutlanacak. 14-15-16 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek festivalde turnuvalar, yarışmalar, dans gösterileri, söyleşiler ve konserler yer alacak. Geleneksel Yoğurt Yeme ve Mayalama Yarışmalarının yapılacağı, Süper Dadı programı ile tanınan ünlü Pedagog Gözde Erdoğan'ın çocuk gelişimine yönelik söyleşi gerçekleştireceği festivalde bu yıl Bengü, Fatih Erkoç ve Göksel sahne alacak.

TURNUVA BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

Yoğurt Festivali kapsamında her yıl yoğun katılımla gerçekleşen spor turnuvalarına bu yıl Plaj Futbolu da eklendi. Tavla, Basketbol ve Plaj Futbolu Turnuvaları bu yıl da kıyasıya bir rekabete ev sahipliği yapacak. Tavla Turnuvası'nda Birinciye Samsung Galaxy S7 cep telefonu, ikinciye Samsung Tablet4 (10.1), üçüncüye dijital makinesi hediye edilecek. Basketbol Turnuvası'nda birinci olan takıma 2.000 TL, ikinci olan takıma 1.500 TL ve üçüncü olan takımada 1.000 TL hediye çeki verilecek. Plaj Futbolunda birinci olan takıma 2.500 TL, ikinci olan takıma 2.000 TL, üçüncü olan takıma da 1.500 TL hediye çeki verilecek. Festival kapsamında Dalgakıran Mevkiinde altın hediyeli deniz etkinlikleri ve ödüllü yarışmalar da düzenlenecek. Başvurular Silivri Belediyesi web sitesi üzerinden alınmaya devam ediyor.

EN GÜZEL SİLİVRİ YOĞURDU SEÇİLECEK

Üreticileri teşvik etmek ve Silivri'nin meşhur tadını yaşatmak adına yapılan Geleneksel Yoğurt Mayalama Yarışmasında katılımcılar en güzel Silivri Yoğurdu için yarışacak. Yarışmada birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye de çeyrek altın hediye edilecek.

 

DHA