ATATÜRK'ÜN SEVDİĞİ TÜRKÜLER SESLENDİRİLDİ
Sinop'Ta Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78'inci yıldönümü nedeniyle Halk Eğitim Merkezi Salonunda anma programı yapıldı. Buradaki programa Sinop Valisi Hasan İpek, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nihat Dalgın, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Programda ilk olarak bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Ardından konuşma yapan Sinop Valisi Hasan İpek, "10 Kasım, Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, cumhuriyetimizin ilke ve prensiplerine sahip çıkma kararlılığımızı da yenilediğimiz gündür. Millet egemenliğini her şeyin üstünde tutarak hepimizi vatandaşlık ekseninde buluşturan devletimiz; her vatandaşının ihtiyacına cevap veren bir sosyal devlet ve ideal bir hukuk devleti olmak yolunda, emin adımlarla ilerlemektedir" dedi. 
Sinop Valisi Hasan İpek’in konuşmasının ardından, Sinop İMKB Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin oluşturduğu koro Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirdi. Vali Hasan İpek, Halk Eğitim Merkezi'nin salonunda açılan 'Atatürk' konulu sergiyi de ziyaret etti.

DHA