CENAZE KÖYÜNE GETİRİLDİ
Şehit piyade er Tayfur Çankaya'nın cenazesi Sultandağı'na bağlı Doğancık Köyü'ne getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu önce ailenin buradaki evinin önüne götürüldü. Tabuta sarılan yakınları gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi daha sonra cami yanındaki tören alanına getirildi. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Afyonkarahisar milletvekilleri Ak Partili Ali Özkaya ve Hatice Özkal, CHP'li Burcu Köksal, MHP'li Mehmet Parsak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban ile protokol üyeleri, askeri erkan, şehidin yakınları ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı.
'ÜZÜLÜP KÖPEKLERİ SEVİNDİRMEYELİM'
Oğlunun tabutuna sarılan Şerife Çankaya, 'Gitme kuzum' diye ağlarken, şehit yakınlarının feryatları yürek dağladı. Aileye başsağlığı dileyen Bakan Veysel Eroğlu, onları teselli etmeye çalıştı. Anne ve babaya şehitlerin ölmediğiyle ilgili ayeti hatırlatan Bakan Eroğlu, "Üzülüp köpekleri sevindirmeyelim" dedi. Ağlayan anne Şerife Çankaya'nın ellerini ovan kadın milletvekilleri Hatice Özkal ve Burcu Köksal da gözyaşı döktü.
'SARIL BABAM, SARIL BABAM'
Cenaze öncesi tabutun başına gelerek oğlunun ını alan Ömer Çankaya, uzun süre oğlunun ını öperek, a ve tabuta sarıldı. "Yavrum beni bırakıp nerelere gidiyorsun? Yavrum, kuzum 'babam' diyen dillerini yerim. Oğlum 'babam' derdin, kuzum gitme. Sarıl babam, sarıl babam, kuruttun beni babam, kuruttun, gitme" diye ağladı. Törende fenalaşan baba Ömer Çankaya ve anne Şerife Çankaya'ya sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Özgeçmişinin okunmasının ardından Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, şehit Çankaya'nın cenaze namazını kıldırdı. Terörü ve terör örgütünü lanetleyen Müftü Kabukçu, şehitlerin ölmeyeceğini söyledi.
Namaz sonrası şehidin cenazesi bir süre askerler tarafından ardından yakınları ve köy halkı tarafından omuzlarda taşındı. Mezarlığa getirilen şehit er Çankaya'nın cenazesi, 2003 yılında ölen dedesi Ramazan Çankaya'nın yanına defnedildi.

DHA