ŞIRNAK'ta, kazılan hendek ve kurulan barikatların kaldırılması, il merkezindeki PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geçen 14 Mart'ta başlatılan operasyonlar nedeniyle evlerini terk edip, kentte 5 kilometre uzaklıktaki Top tepe mevkiinde kurdukları derme çatma çadırlarda yaşayan Şırnaklılar, buruk bir bayram geçirdi. Çocuklar, bayramlık elbiselerini giyip çadırlarda şeker toplarken, büyükler ise bayram traşını çadırlar önünde oldu.
Şırnak kent merkezinde 14 Mart'ta başlatılan operasyonların 3 Haziran'da bittiği açıklanırken, uygulanan sokağa çıkma yasağı ise halen devam ediyor. Operasyonlar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ve 5 kilometre uzaklıktaki Top tepe mevkiinde kurdukları derme çatma çadırlarda kalan Şırnaklılar, evlerinden uzak bir bayram geçirdi. Buruk geçen bayramda çocuklar bayramlık elbiselerini giyip çadırlar arasında bayram şekeri toplarken, büyükler ise bayram traşını çadırlar önünde olmak zorunda kaldı. Yaklaşık 2 bin Şırnaklının kaldığı çadırlarda ilk kez evlerinden uzak bir bayram kutlandı.
Burada kalanları Belediye Eş Başkanı Serhat Kadırhan ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven ziyaret etti. DTK Eş Başkanı Leyla Güven, 14 yıldır iktidarda bulunun Ak Parti Hükümetinin Kürtleri bir göçertme planıyla Kürt sorununu çözmeye çalışmaktan başka bir şey yapmadığını ileri sürdü. Güven, Şırnak'ta operasyon bittiği açıklanmasına rağmen halen dumanlar yükseldiğini belirtti.
Şırnak Eş Belediye Başkanı DBP'li Serhat Kadırhan ise, daha önce Cizre'de, Silopi'de yaşananların Şırnak'ta da daha vahim sonuçları ile meydana geldiğini iddia ederek, "Şırnak tam 4 aydır abluka altında. 3 Haziran'da operasyonların bittiği açıklanmasına rağmen 1 aydan fazla oldu halen yasak kalkmış değil. Bu yasak 6 ay da devam etse, 1 yıl da devam etse insanlar buraları terk etmeyecek, bunun böyle bilinmesini istiyoruz" dedi.


 

DHA