TÜRKİYE Diyanet Vakfı tarafından Mardin'in Midyat İlçesi'nde bulunan çadırkentte kalan Suriyeli sığınmacılara 5 bin Kuran-ı Kerim dağıtıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yürütülen, 'Hediyem Kuran Olsun' projesi kapsamında, çadırkente ve şehir merkezinde kalan Suriyeli çocuklara 5 bin Kuran-ı Kerim dağıtıldı. Dağıtım törenine Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Midyat Müftüsü Mehmet Şafi Bilik ve Türkiye Diyanet Vakfı görevlileri katıldı.
Projeye büyük ilgi gösterildiğini belirten Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Midyat konaklama tesislerinde barınan Suriyeli mültecilere Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile 'Hediyem Kuran olsun' kampanyası çerçevesinde bir iyilik seferberliği başlatıldığını ve bu seferin de ilk durağının Midyat olduğunu söyledi. Coşkun, "Diyanet İşleri Başkanlığı hediyem Kuran olsun kapsamında gerek kişi, gerek kurumlar, kuruluşlar Kuran-ı Kerim temin edemeyen kim olursa olsun yurt içinde veya yurt dışında Kuran ve meal ulaştırmak amacıyla başlattığı kampanya 540 bin adet bağış vakfımıza ulaşmıştır. Bu çerçevede 40 ülkeye 150 bin adet Balkanlardan, Asya’ya, Kafkasya’dan Afrika’ya 152 bin adet, Kazakça, Azerice, İngilizce, Fransızca ve Rusça Kur’an-ı Kerim mealli ihtiyacı olan Müslüman kardeşlerimize ulaşmıştır" dedi.
Bu proje kapsamında ayrıca İngilizce, İspanyolca, Boşnakça, Rusça, Arnavutça gibi on farklı dilde meal çalışmalarının yürütüldüğünü; yerel dillerde de Kuran-ı Kerim ve mealinin 220 bin adet hazırlık ve baskı çalışmalarının sürdüğünü anlatan Coşkun, "Hediyem Kuran olsun kampanyasının ilk durağı Mardin Midyat ilçemizde Medine baskılı Suriyeli kardeşlerimize özellikle Medine hatlı matbaada tecvitti bir şekilde hazırlandı. Mardin genelinde ise 7 bin adet dağıtılacak. Akabinde Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis’te ve yurdun değişik 100 bin adet basıldığını ve dağıtılacak" dedi.

 

DHA