SUUDİ Arabistan'da çalışmak için bulunurken işledikleri iddia edilen suçlar nedeniyle haklarında idam kararı verilen 18 Hataylı vatandaşın aileleri, idam kararlarının durdurulması için Başbakan Binali Yıldırım'dan yardım istedi.
Hatay Toplum Gönüllüleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Ali Nurlu'nun girişimiyle bir araya gelen aileler, TBMM'ye gitti. AK Parti Hatay Milletvekili ve Ak Parti MKYK Üyesi Fevzi Şanverdi, ailelerin sorunlarını teker teker not alarak, önce Dışişleri Bakanlığı'na, ardından da Başbakan Yardımcısı ile Başbakan Binali Yıldırım'a konuyu iletti.
AİLELER BAŞBAKANLA GÖRÜŞTÜ
Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi'nin girişimiyle Başbakan Binali Yıldırım'la görüşüp dertlerini anlatma fırsatı bulan acılı aileler, hükümetin 18 Türk vatandaşının idam kararının durdurulması için harekete geçmesini istedi. Başbakan Yıldırım'ın talimatıyla ailelerin sorunlarıyla ilgili olarak Suudi Arabistan ile yazışmalara başlanırken, Başbakan Yıldırım'ın ailelere konuyla ilgili olarak ellerinden geleni yapacaklarını söylediği belirtildi.
ŞANVERDİ'YE TEŞEKKÜR ETTİ
Aileleri bir araya getirip Ankara'ya götüren Hatay Toplum Gönüllüleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Ali Nurlu, Hataylı 18 vatandaşın Arabistan'da idamı beklediğini belirterek, acılı ailelerin Başbakanla görüşmesinin ardından bir umut ışığının doğduğunu söyledi. İdam kararı alınan vatandaşlarla ilgili yazışmaların devam ettiğini öğrendiklerini kaydeden Nurlu, Milletvekili Fevzi Şanverdi'nin konuyu bu hafta içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da ileteceğini öğrendiklerini söyledi.


 

DHA