TOKAT'ta düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne yaklaşık 30 bin kişi katıldı. Kalabalık, İstanbul Yenikapı'daki dev mitingi dev ekrandan izledi.
İstanbul Yenikapı ile aynı saatte başlayan 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne Tokat halkı yoğun ilgi gösterdi. Cumuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge, Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan, Celil Göçer, Yusuf Beyazıt, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, Ak Parti, CHP ve MHP İl başkanları, il protokolü ile yaklaşık 30 bin kişi katıldı. Alanı dolduran kalabalık, Türk bayrakları ile çalınan parçalara eşlik etti. Mitingde kalabalığı hep birlikte selamlayan katılımcılardan, siyasi parti il başkanları, milletvekilleri ve Tokat Valisi Cevdet Can birer konuşma yaptı.
Konuşma arasında İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, 48'inci Piyade Eğitim Alay Komutanı Piyade Albay Aykut Biçeroğlu ve İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, darbecilere karşı çıktıkları anons edilerek halkı selamladı. Bu sırada kalabalık grup, 'Türkiye sizinle gurur duyuyor' sloganı attı.
'İNŞALLAH İDAM MECLİS'E GELECEK'
Mitingde konuşan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, konuşması sırasında vatandaşların 'idam isteriz' sloganı karşısında, şunları söyledi:
"Biraz önce buradan idam diye ses geldi. İnşallah Meclis'e gelecek, bunun gereğini yapacağız. Şunu söyleyeyim. Böylesi bir alçaklığı, böylesi bir kalleşliği, böylesi bir kahpeliği yapanları otuz saniyede ölüme göndermek, bu milleti tatmin etmez. Bu şerefsizleri Tokat’ın meydanındaki ağaçlara bağlayıp, sabahtan akşama kadar bu millete tükürttürmek lazım. Onların yüzüne bu milletin tükürerek rahatlamasını temin etmek lazım. Yoksa idam sehpasına gönderdiniz, otuz saniyede ipi çektiniz, öldü gitti, adamı kurtardınız. Onların son nefeslerine kadar hak ettikleri onursuzluğu yaşamaları gerekiyor. Bu benim şahsi düşüncem. Buna dair teklif vereceğim. İdamdan daha etkili olduğunu düşündüğüm, bugün o alçakları sokaklarda teşhir edip milleti yüzlerine tükürttürelim ki; öldükten sonra bile onursuzlukları devam etsin."
Konuşmaların ardından kalabalık, İstanbul Yenikapı'da düzenlenen mitingi takip etti.

DHA