TRABZONSPOR'un eski futbolcularından Cengiz Akçay'ın bir süredir kanser tedavisi gören ve dün hayatını kaybeden 30 yaşındaki kızı Gizem Akçay, gözyaşları içinde toprağa verildi.
Trabzonspor’un efsane futbolcularından Cengiz Akçay’ın kızı, eski Futbolcular Derneği Başkanı Trabzonspor'un futbolcularından İlyas Akçay ve TÜFAD eski Başkanı Selçuk Akçay'ın yeğeni olan Gizem Akçay’ın hayatını kaybetmesi aileyi yasa boğdu. Yaklaşık 2 yıldır kanser tedavisi gördüğü Samsun’da yaşamını yitiren Gizem Akçay için Trabzon Hatuncuk Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde acılı baba Cengiz Akçay ve ağabey İlyas Akçay taziyeleri kabul etti, çiçeklerle donatılan tabutun başında bekleyen ailesi de gözyaşı döktü. Cenaze törenine AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Trabzonspor’un eski başkanlarından Özkan Sümer, Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Trabzonspor eski teknik direktörü Sadi Tekelioğlu, Trabzonspor Kulübü yöneticilerinden Gökhan Saral, Erhan Çimşir ile Asım Ören ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından Gizem Akçay'ın cenazesi Bostancı mezarlığındaki aile kabristanlığında toprağa verildi.
TRABZONSPOR BAŞKANI USTA’DAN TAZİYE 
Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta da Gizem Akçay'ın hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak sosyal medya hesabı üzerinden taziye mesaj yayınladı. Usta mesajında,  "Trabzonspor'umuzun oyuncularından Cengiz Akçay kardeşimizin gencecik kızı kansere yenik düştü. Kızımıza rahmet, ailesine başsağlığı dilerim” ifadelerine yer verdi.

DHA