TUNCELİ BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ ÖNER GÖREVİNE BAŞLADI
Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul'un tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Olgun Öner, sıkı güvenlik önlemleri eşliğinde belediye binasına gelerek başkanlık makamına oturdu. Başkan Vekili Öner, belediye binasına gelmeden önce polis ekipleri, saat 16.00 sıralarında belediye binasında arama yaptı. Aramalar sırasında, içerdeki belediye personelleri dışarıya çıkarıldı ve belediye binasına girişlere izin vermedi.
Polis ile belediye önünde bekleyen grup arasında zaman zaman kısa süreli gerginlik yaşandı. HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü burada yaptığı konuşmada, "İşgalci vali, sanki bu memlekete iyi bir hizmet yapmış gibi işgalini ziyarete gelmiş. İşgalini bize kabul ettirmeye gelmiş. Bu vali artık devletin valisi değil. Atanan da öyle başkan vekili falan değil. Sarayın atamasıdır, AKP'nin atamasıdır. Burada halkın iradesini gasp etmeye hakkı yok. Bu halk bunu kabul etmeyecek" dedi.
Vali Osman Kaymak ve Başkan vekiliğine getirilen Vali Yardımcısı Olgun Öner, daha sonra başkanlık makamında basın açıklaması yaptı. Tunceli Valisi Osman Kaymak, burada yaptığı konuşmada, valilik olarak bütün hizmetlerde belediyenin yanında olacaklarını belirterek, "Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı bir soruşturma sonucu belediye başkanı, eş başkan, toplam 12 kişi tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Bunun sebebi terör örgütü PKK'ya üye olmak, yardım ve yataklık etmek suçlamasıyla dava açıldı ve tutuklandılar. Bu adli bir karardır. Valilik olarak, hükümetimiz olarak burada amacımız halkımıza hizmet etmektir. Tutuklanınca yasa gereği İçişleri Bakanımız belediye yasası gereği vali yardımcımız Olgun Öner beyi buraya belediye başkan vekili olarak atadı. Arkadaşımızı buraya getirdik. Kendisine başarılar diliyorum. Biz valilik olarak yanında olacağız. Daha önceki belediyede hizmetlerde zaman zaman ayrılıklar oldu, ama şimdi valiliğin bütün hizmetleri halkımızın hizmetinde olacak. Arkadaşımız proje hazırlayacak ve sistemli alışacağız. Burada belediyenin amacı halka hizmet götürmektir ama bu güne kadar bu hizmetlerin yeteri kadar verildiğini düşünmüyoruz. Bu çerçevede bizler burada halka zulüm etmek için değil, hizmet etmek için geldik. Bu geçici bir durum. Şu an ülkemiz olağanüstü hal koşullarında yönetiliyor. Bu kalıcı bir şey değildir. Terör örgütünün Tunceli halkının üzerindeki baskısı kalkıncaya kadar devam edecek" dedi.
Tunceli Belediyesi'ne başkan vekili olarak atanan Vali yardımcısı Olgun Öner ise, 3 yıldır Tunceli'de yaşadığını ve Tunceli halkının ihtiyaçları ile eksikliklerini bildiğini ifade ederek, "Tunceli Vali Yardımcısı olarak bugün itibariyle sayın İçişleri Bakanımız'ın onayıyla Tunceli Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım. Tunceli'ye bizler yabancı değiliz. 3 yılı aşkın süredir Tunceli'deyiz. Tunceli'nin eksikliklerini, Tunceli'nin ihtiyaçlarını biliyoruz. Bu vesileyle de İçişleri Bakanımız bizleri bu göreve tevbih ettiler. Bu gayri resmi bir atama değil. Kanuni ve adli bir süreç sonunda tutuklanan belediye başkanı ve beraberindekilerle devam eden idari bir sürecin devamı. Önemli olan bunun nasıl olduğuna değil de, bundan sonra önümüze bakmak. Tunceli'ye hizmet etmek için bizler buradayız. Sayın valimiz başımızda olacak, bize destekleri olacak. Tunceli halkı hizmetin en güzelini, en iyisini hak ediyor. Bizler de bu vesileyle önemli olan hizmet etmekse bunun kim tarafından yapıldığı bence çok önemli değil. Tunceli halkı bunu biliyor. Bunun mağduriyetini yıllarca yaşadığını bizler yakinen biliyoruz" diye konuştu.
Polis ekipleri belediye önünde yoğun güvenlik önemli alırken, belediye önünde slogan atan kalabalık grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

DHA