Ferit DEMİR/TUNCELİ, (DHA) TUNCELİ'de, aralarında HDP Tunceli Miletvekili Ali Can Önlü ile Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul ile Eş Başkan Nurhayat Altun'un da bulunduğu grup, HDP Eş Genel başkanları ile milletvekillerinin gözaltına alınıp tutuklanmasını protesto etti.
Çarşı merkezi sanat sokakta bir araya gelen yaklaşık 500 kişilik bir grup, 'Darbeler halkın iradesini teslim alamaz' pankartını açarak buruda bir süre sloganlar atarak HDP Eş Genel başkanları ile bazı HDP milletvekillerinin gözaltına alınması ve tutuklanmasını protesto etti. HDP Tunceli Milletvekili Ali Can Önlü ile Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul ile Eş Başkan Nurhayat Altun ile bazı siyasi parti ve STK temsilcilerinin de bulunduğu grup adına basın açıklaması metnini okuyan HDP Tunceli İl Eş Başkanı Aslan Çağ, HDP Eş Genel başkanları ile bazı milletvekillerinin gözaltına alınarak tutuklanmasının var olan demokrasi kırıntısını da ortadan kaldırdığını söyledi. Çağ konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yaşanan bu durum 90'lı yılların karanlık günlerini aşan bir duruma gelmiştir. Bu durum ülkede demokrasinin az kalmış kırıntılarına vurulmuş bir darbe niteliğindedir. Gün geçmiyor ki kendisine biat etmeyen ve kendisinden olmayan tüm sivil toplum örgütlerini, siyasi partiler, belediyeler, gençler akademisyenler, gazeteciler kısaca kendisine muhalif olan tüm kesimlere karşı her gün yeni bir operasyon, gözaltı ve tutuklama furyası ile karşılaşıyoruz. Bütün bu gelişmeler AKP ve MHP'nin devlet içindeki pazarlıklarının bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır."
Yapılan basın açıklamasından sonra kitle bir süre oturma eylemi yaparak AKP karşıtı sloganlar attıktan sonra eyleme son vererek kalabalık grup olaysız dağıldı.

DHA