TÜRKİYE'nin ilk akıllı devlet hastanesi Antalya'da açılacak. 400 yataklı Kepez Devlet Hastanesi bu ay içersinde hizmet vermeye başlayacak. Yoğun bakım ünitesindeki hastaları, yakınları belli saatlerde internetten takip edebilecek.
2014 yılında temeli atılan Sütçüler Mahallesi'ndeki Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Kepez Devlet Hastanesi, 400 yatak kapasitesiyle bu ay içersinde hizmet vermeye başlayacak. Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz ve yeni hastanenin başhekimi Dr. Adil Gökmen, hastanede düzenledikleri basın toplantısıyla bilgi verdi.
YURT DIŞINDA TÜRKİYE'YE TEDAVİ İÇİN GELİYORLAR
Milletvekili Hüseyin Samani, 15 yıl önce en çok tartışılan konuların başında sağlık geldiğini söyledi. Sağlıktaki sıkıntıların 15 yıl önce Türk filmlerinin konusu haline geldiğini ifade eden Samani, rezalet uygulamalar olduğunu hatırlattı. Gelinen noktada ise tedavi için yurt dışından insanların Türkiye'yi tercih ettiğini belirten Samani, “Yabancılar Türkiye'de hem tatil yapıyor, hem tedavi oluyor. Film senaryolarının artık değişmesi gerekiyor. Yurt dışından gelenlerin hayatını anlatan filmler çekilmeli. Sağlığa erişim eskiden engelli koşu yapmak gibi bir şeydi. Herkesin gittiği hastane farklıydı. Özelikle SSK hastanelerine gidenler çok rezalet durumdaydı. Tedavi olmak için sıraya girerdi, ardından eczane için sıraya girerdi. Artık herkes istediği hastanede tedavi oluyor" diye konuştu.
Son iki yılda Antalya'da 50 adet ağız diş sağlığı merkezi açtıklarını dile getiren Samani, Antalya'daki hastanelerde 5 bin 296 yatak kapasitesi, 802 yoğun bakım ünitesi, 440 adet de diyaliz ünitesi olduğunu söyledi.
Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer de hükümetin son 14 yılda 18 katrilyon lira sağlık hizmeti yaptığını kaydetti. Sümer, Kepez Devlet Hastanesi'nin Türkiye'nin ilk akıllı hastanesi olduğunu vurguladı.
KEPEZ'İN RÜYASIYDI
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de hastanenin Kepez'in 20 yıldır devam eden rüyası olduğunu kaydetti. Kepez'e fevkalade bir hastaneyi armağan etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Tütüncü, “2009'da göreve geldiğimizde yeni bir şehir vizyonu hedefi koymuştuk. Hükümetimiz bu rüyamıza destek verdi" dedi.
BİRÇOK UYGULAMA TÜRKİYE'DE İLK OLACAK
Prof. Dr. Necat Yılmaz ise açılacak hastanenin ilk dijital hastane olduğunu söyledi. Hastaneyi engellilerin rahatlıkla kullanabileceğini belirten Prof. Dr. Yılmaz, “Bir engelli vatandaş istediği polikliniğe kendisi gidebilecek. Bu Antalya'da ilk uygulama. Hastanenin birçok uygulaması Türkiye'de ilk olacak" diye konuştu.
400 YATAKLI
Kepez Devlet Hastanesi Başhekimi Adil Gökmen de 125 milyonluk sağlık kompleksinin Antalya'ya kazandırıldığını söyledi. Hastanede toplam 400 yatak olduğunu vurgulayan Gökmen, odaların 5 yıldızlı otel odası konforunda olduğunu kaydetti. Yoğun bakımların görülmemiş konseptte olduğunu aktaran Gökmen, “Hastanede kalp damar cerrahisi ünitelerinin yanı sıra yanık merkezi, diyaliz ünitesi ve onkoloji ünitesi de var. Akıllı hastane konusunda iddialıyız. Hastaların daha az zaman geçirmesi için planlamalar yapıyoruz. Bu ay içinde hastanenin hizmet vermesi planlanıyor" diye konuştu. Açıklamanın ardından Başhekim Adil Gökmen, gazetecilere hastaneyi gezdirerek bilgi verdi.
KAĞITSIZ HASTANE PROJESİ
Kepez Devlet Hastanesi'nde doktor ve hemşireler kağıt-kalem yerine teknolojik cihazlar kullanacak. Yürüyen merdivenli hastanede, hasta yakınları yoğun bakım ünitelerindeki hastalarını kameralar aracığıyla internetten belli saatlerde takip edebilecek.

 

 

DHA