NEVŞEHİR Belediyesi tarafından, 15 Temmuz’daki darbe girişimi ardından Diriliş Parkı’nda sanatçı Uğur Işılak’ın katıldığı bir konser programı düzenlendi.
Uğur Işılak, Nevşehir Belediyesi organizasyonu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da destekleri ile Diriliş Meydanı’nda 'Bin Yıllık Yankılar' adını verdiği konserde birlik ve beraberlik mesajları verdi. Işılak’ın konserinden önce kalabalığı selamlayan Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir’in tarihi boyunca vatanı, devleti ve bayrağına her zaman sahip çıktığını dile getirerek, bu uğurda da binlerce şehit verdiğini kaydetti. 15 Temmuz’daki hainlerin darbesi karşısında Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine Nevşehirlilerin meydanı boş bırakmadığını belirten Ünver, şöyle dedi:
"Hainlerce gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Meydanlarda toplanın’ çağrısı üzerine aziz kardeşlerimiz kadını ile kızı, gelini, çocuğu, genci ve dedesiyle meydanları boş bırakmadı. Bu vatanı sahipsiz bırakmadınız, şükürler olsun bir tarih yazdınız. Hepinizden Allah razı olsun. Her zaman tetikte olmak zorundayız. Kulağımız seste olmalı. 15 Temmuz ile birlikte yeniden Kurtuluş Savaşını kazandık önce Allah’ın, sonra sizin sarsılmaz iman gücünüzle. Bundan sonra da Türk Milleti olarak kazanmaya devam edeceğiz inşallah. Bu birliği, dirliği, omuz omuza olma tavrını bundan sonra da devam ettireceğiz."
"FETÖ’DEN HESAP SORULACAK"
AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de FETÖ çetelerince gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında Türk Milleti’nin millet olma şuuru içerisinde yüreğinde sönmeyen imanla hareket edip, polisi ile askeri ile dünya tarihine altın harflerle yazılacak bir büyük kurtuluş mücadelesi verdiğini belirtti. Açıkgöz, şöyle konuştu:
"15 Temmuz’da bu aziz milletin hainlere karşı verdiği mücadele, Çanakkale, Dumlupınar, Sakarya’da verilen kurtuluş mücadelesinden inanın farksızdı. Aziz milletimizin ülkemizi işgal etmeye kalkışan alçak, şerefsiz, hain FETÖ çetesine canıyla kanıyla karşı koydu. Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile meydanları hiç boş bırakmadınız. Ama her zaman tetikte olacağız. Çağrı geldiğinde bu topraklar için nöbete devam edeceğiz. Bizleri birileri bu topraklarda istemiyor. Onlara diyoruz ki biz buradayız. Bu millet için, bu vatan için, bu bayrak için buradayız. Dik duruşumuzu her zaman ortaya koymamız gerekiyordu, dün olduğu gibi bugünde, bundan sonraki dönemde de aynı duyarlılık içerisinde olacağız. Bu hainler bizden kurtulsalar bile. Vicdan ve tarihin azabından, Allah’ın gazabından ve cehennem ateşinden kurtulamayacaklardır. FETÖ denen hain mutlaka yaptıklarının hesabını bu millete verecek."
Daha sonra sevgi gösterileri ve tezahüratlar arasında sahneye çıkan sanatçı Uğur Işılak, seslendirdiği şarkı ve şiirlerle büyük alkış topladı. Bombalı saldırılarda şehit olanlara Allah’dan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Işılak, şehit ailelerine de sabır diledi.
FETÖ darbe girişimi ardından kendilerini medeni ülke olarak değerlendiren ülkelerin Türkiye’ye yönelik eleştirilerine anlamlı ve manalı bir örnekle karşılık veren Uğur Işılak, "Dünyanın neresinde olursa olsun yaşadığı topraklara göz dikenler, farklı gözle bakanlar kim olurlarla olsunlar asla affedilmez" ifadelerini kullandı.
Konser sonrasında Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, sahneye çıkarak sanatçı Uğur Işılak’a çiçek verdi. Nevşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen organizasyon öncesinde, Diriliş Meydanı’nın 8 farklı yerinde teşekkür sofrası kuruldu. Ayrıca katılımcılara Nevşehir Belediyesi tarafından içerisinde Türk Bayrağı, üzerinde Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın ının yer aldığı ve 'Demokrasi Nöbeti'ne katılanlara teşekkür mesajının bulunduğu çerçeveli kartpostal ile tişört dağıtıldı.

DHA