GEBZE Teknik Üniversitesi'nde akademik ve idari personelin toprakla buluşmasını sağlamak, iş ve şehir yaşantısının yoğunluğundan arındırmak için yapılan her biri 36 metrekareden oluşan 40 hobi bahçesinde sebzeler yetiştirildi.
Gebze Teknik Üniversitesi'nde her birim için 36 metrekareden oluşan 40 hobi bahçesi oluşturuldu. Bahar aylarında ilk çapanın vurulduğu bahçeye domates, biber, patlıcan, salatalık ve kabak gibi sebze fideleri ekildi. Her biri çitlerle bölünen, damlama sulama sistemi ile donatılan, bahçe ekipmanları temin edilen hobi bahçelerinde akademik ve idari personel fidelerle ilgilenerek herhangi bir kimyasal kullanmadan yetiştirilen sebzeleri topladı. Gebze Teknik Üniversitesi'nde akademik ve idari personeli toprakla buluşturmak, iş ve şehir yaşantısının yoğunluğundan biraz olsun arındırmak için yapılan hobi bahçeleri personelin keyifli zamanlar geçirmesini sağladı. Bazı personeller hafta sonları bahçelere aileleriyle birlikte gelerek zaman geçirdi.
Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün doğal ürünlerin bahçelerde personeli tarafından sevgi ile büyütüldüğüne şahit olduğunu belirterek, "Bir bilim ve teknoloji üssü olan Gebze Teknik Üniversitesi'nde hobi bahçeleri doğa ile bütünleşmenin en saf hali olan toprakla buluşmayı sağladı. Gebze Teknik Üniversitesi hobi bahçelerinde ürünlerini kendi elleri ile yetiştirmeleri tüm akademik ve idari personelimiz için büyük haz oldu. Aileleri ile tükettikleri doğal ürünler ve bu alanda oluşturdukları yaşam kalitesi mutluluk ve motivasyonu arttırdı" dedi.

DHA