TÜRKİYE'de yaşanan darbe girişimine karşı Uşak'taki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ortak tavır kararı aldı.
Ak Parti Uşak İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına Ak Parti Uşak Milletvekilleri Alim Tunç ve Mehmet Altay, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Ak Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, Merkez İlçe Başkanı Turgay Eser, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, Deri Karma OSB Başkanı İbrahim Karahallı, TÜMSİAD Uşak Şube Başkanı Muhterem Balta, MÜSİAD Uşak Şube Başkanı Nuri Aslan, işadamları ve partililer katıldı.
"VATANDAŞIMIZIN VERDİĞİ MÜCADELE TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLDU"
Darbe girişimine karşı ortak basın açıklamasını okuyan Ak Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, "Başkomutanımızın talimatıyla sokaklara çıkan, meydanlara sığmayan yüce milletimiz darbecileri, yüksek imanlarıyla şaşkına çevirmiş, inanmış yürekleri, vakur tavırlarıyla darbenin püskürtülmesinin en önemli aktörleri olmuşlardır. Darbe girişimine karşı vatandaşın ortaya koyduğu mücadele tüm dünyaya örnek oldu" dedi.
"HESAP VERECEKLER"
Ak Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, "Bu ülkeye ve geleceğine kast edenler yargı karşısında hesap vermek üzere tutuklanmaya başlandı. Haşhaşilerin darbe girişimleri sırasında hayatlarını hiçe sayarak geleceğimiz için canlarını feda eden sivil vatandaşlarımıza ve aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.
ÇOK ACI OLDU YÜREĞİMİZ YANIYOR
Türkiye'de yaşanan darbe girişiminin çok acı olduğunu ifade eden Ak Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, "Yaşanan olaylarda çok acı kayıplarımız var. Bu canilerin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde olması mümkün değil. Bunların bizim askerimiz mümkün değil, insan olması da mümkün değil. Bunlar birlikte ekmeğini paylaştıkları kendi arkadaşlarına hunharca saldırıp bomba atabilen tipler. Ben böyle tiplerin ülkemizde bulunmasından utanç duyuyorum. Geçmişte Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı'nı yaşadık, 15 Temmuz'da bunlardan birisidir. Belki 100 yıl geçti ama Türk milletinin neler yapabileceğini hep birlikte gördük. Türkiye'de bugüne kadar milletin egemenliğine saldıran bir darbe girişimi olmadı. Bizler nasıl bizlere emanet edilen bu vatanı bugün koruduysak, dik duruşumuzla çocuklarımıza ve torunlarımıza emaneti teslim edeceğiz" dedi.

 

DHA