BİNGÖL'de havalimanında koruma görevi yapan Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı midibüse teröristler tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan 28 yaşındaki polis memuru Abdullah Bıyık'ın Uşak'daki baba ocağına ateş düştü.
Bingöl'e 15 kilometre mesafede bulunan havalimanında koruma görevi yapan Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı midibüse saat 17.45 sıralarında teröristler tarafından yola park edilen bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Bingöl kent merkezinden de duyulan patlamada polis servis midibüsünde bulunan 6 polis olay yerinde şehit olurken, ağır yaralanan 4 polis memuru ise Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Şehit polislerden evli ve bir çocuk babası Abdullah Bıyık'ın Uşak'ın Banaz İlçesi'ndeki baba evine acı haber ulaştı. Bıyık'ın şehit olduğunu öğrenen yakınları, eve gelerek emekli astsubay baba Mehmet Ali Bıyık ile annesi Şengül Bıyık'a başsağlığı diledi, üzüntüsünü paylaştı.
Uşak Valisi Ahmet Okur, Ak Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, Uşak İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Kaymakam Muzaffer Şahiner ve Ak Partili Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı şehit evine gelerek taziyede bulundu. Şehit Bıyık'ın evinin bulunduğu sokaklar Türk bayrakları ile donatıldı, evin önünde Kuran-ı Kerim okundu. Şehit polis Abdullah Bıyık'ın, iki yıl önce öğretmen olan Ummuhan Bıyık ile evlendiği, bir yaşında Mustafa Ali adında çocuklarının olduğu öğrenildi.
Bingöl Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde olan şehit polis Bıyık'ın Hakkari'deki geçici görevini 3 gün önce tamamladığı, memleketi Uşak'a uğradıktan sonra Bingöl'deki görev yerine gittiği belirtildi. Acı haberi alarak gözyaşlarına boğulan emekli astsubay baba Mehmet Ali Bıyık, "Ben evladımı vatanına milletine hayırlı insan olsun diye yetiştirdim, büyüttüm. Bu Allah'ın takdiridir. Buna engel olabileceğim hiçbir şey yok. Olabilseydim zaten burada olmazdım. Ben o dağlarda 13 sene gezdim. Ben emekli astsubayım. Özel Kuvvetlerde çalıştım oraları karış karış bilirim. Ben oğlumun başına gelene inanamıyorum. Ben kendimdeyim, metanetliyim, dikim. Ben bu olayları gençliğimde çok yaşadım. Yanımda çok silah arkadaşım şehit oldu. Bende meslek hayatımda 3 defa ölüm tehlikesi yaşadım. Mayına da bastım, pusuya da düştüm. Ben metanetliyim. Allah verdi, Allah aldı. Vatan sağ olsun" dedi.
Acılı babanın kendisini telefonla arayan yakını ile konuşurken de, "Dik duracağız, metanetli olacağız. Allah daha çok seviyormuş Allah aldı. Allah bizden çok seviyormuş. Allah taksiratını affetsin" diyerek gözyaşlarına boğulması yürek dağladı.
SON INDA MEMLEKETİNE SELAM GÖNDERMİŞTİ
Bombalı saldıra şehit düşen polis memuru Abdullah Bıyık'tan geriye birkaç gün önce sosyal paylaşım sitesinden paylaştığı ı kaldı. Şehit polis, 'İslam Mahallesi', 'Keleş dayıma selamlar', '64,5 Banaz' ve 'Türkiye Yüksekova' yazısını yazdığı duvarın önünde çekildiği son ıyla, baba ocağına selam göndermişti. Polis memuru Bıyık'ın şehit haberinin ardından yakınları, Bingöl'e doğru yola çıktı. Şehit polis Abdullah Bıyık'ın cenazesinin Uşak'ın Banaz İlçesi'nde toprağa verileceği öğrenildi.

DHA