CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otelden ayrılmasından kısa bir süre sonra darbeci askerlerce gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen iki polis memurundan Cumhurbaşkanlığı Koruma ve Özel Harekat polisi 39 yaşındaki Mehmet Çetin'in adı, memleketi Uşak'ta yapımını tamamlanan köprülü kavşağa verildi.
Uşak Belediyesi'nin Uşak- İzmir Karayolu'nun Otogar Kavşağı'nda yapımını 2.5 ayda tamamladığı köprülü kavşağa, '15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağı' ismi verildi. Şehir içi ve şehirlerarası trafiği rahatlatmak amacıyla yapılan kavşağın açılışı, gece gerçekleşti. Uşak Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan kavşağın açılışını, evli ve iki çocuk babası olan şehit Mehmet Çetin'in oğlu Yusuf Emir Çetin, babası Hüseyin Çetin ve ağabeyi Ahmet Çetin ile birlikte yaptı. Başkan Cahan, makam aracının direksiyonuna geçerek yanına aldığı şehidin oğlu Yusuf Emir Çetin'le köprülü kavşaktan ilk geçişi yaptı. Başkan Cahan, "Uşak'ın en önemli kavşaklarından birisi olan Otogar Kavşağı'nı 2,5 ay gibi kısa süre içinde bitirdik. İlk sürüşü polis memuru demokrasi şehidimiz Mehmet Çetin'in oğlu, Yusuf Emir Çetin'le birlikte yaptık. Yeni köprülü kavşak, transit trafiği rahatlattığı gibi, yapımı devam eden kuzey ve güney çevre yollarına bağlantısı açısından da büyük rahatlık sağlanacak. Yine aynı şekilde yakın zamanda Stadyum Battı Çıktı Projesi'ne başlıyoruz. Bu çalışmayı da kısa sürede tamamlayacağız" dedi.
"ŞEHİDİMİZ İÇİN NE YAPSAK AZDIR"
Demokrasi şehidi polis memuru Mehmet Çetin'in adının köprülü kavşakta yaşayacağını ifade eden Cahan, "15 Temmuz, bu devlete ve millete kurşun sıkan hainlerin tarihe kara bir leke olarak yazıldığı gündür. Bu alçak kalkışmada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın koruması Uşaklı hemşerimiz Mehmet Çetin de şehit oldu. Bizler ilimizin kahramanının isminin kavşağımızda yaşamasını istedik. Bu nedenle kavşağımızın ismini 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağı koyduk. Köprülü kavşağımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, vatandaşlarımıza kazasız yolculuklar diliyorum" diye konuştu.
Şehit polis memuru Mehmet Çetin'in oğlu Yusuf Emir Çetin ise, "Memleketimize böyle güzel bir köprülü kavşağın yapılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Şehit babamın isminin kavşakta yaşamasından dolayı çok mutluyum" dedi.

 

 

DHA