- UŞAK'ta halk, kent merkezi ve ilçelerinde  toplanarak askeri darbe girişimine tepki gösterdi.
AK Parti Uşak İl Başkanlığı binası önünde toplanan kalabalık, askeri kalkışmaya tepki göstererek İsmetpaşa Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na yürüdü. AK Parti Uşak milletvekilleri Alim Tunç ve Mehmet Altay, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş ve parti yöneticileri, vatandaşlar katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen grup, 'Dik dur eğilme, bu millet seninle', 'Recep Tayyip Erdoğan', 'Milli irade engellenemez' sloganları attı. Grup, Cumhuriyet Meydan'ında büyük Türk bayrağı açtı. Belediye hoparlörlerinden vatandaşlara 'Cumhurbaşkanımız Askeri Kalkışmaya Karşı Halkı Meydanlara Bekliyor' anonsları yapıldı. AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Bugün burada darbeye karşı koyuyoruz, meydan okuyoruz. Bütün Türkiye meydanlarda. Darbecilere, FETÖ'cülere ve tüm devlet düşmanlarına meydan okuyoruz" dedi.
VEKİL TUNÇ: BİZ KEFENİMİZLE BU YOLA ÇIKTIK
Ak Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç ise, "2002'de Cumhurbaşkanımızın 'Kefenimizle biz bu yola çıktık' dedi. Kefenimizle biz bu yoldayız. Allah'ın izni ile hiçbir güç, hiçbir kurum bizim bu birliğimizi ve dirliğimizi engelleyemeyecektir. İç ve dış düşmanlar bir araya gelerek, bugüne kadar önümüze hep takozlar koydular. Darbecilere biz pabuç bırakmadık bundan sonra da bırakmayacağız. Bugün meydanlardayız, bu ülkede birlik ve beraberlik devam ettiği sürece bizi asla hiçbir güç yenemez" diye konuştu.
'BU İRADEYİ KİMSEYE TESLİM ETMEYECEĞİZ'
Ak Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay ise, "Sadece Ak Parti değil, MHP ve diğer siyasi partiler de bu isyana, bu darbeye karşı dik bir duruş sergiliyor. Allah onlardan razı olsun, hepsine teşekkür ediyorum. Biz hep birlikte, tek yürek olarak bu iradeye hakim kılacağız. Bu iradeyi kimseye teslim etmeyeceğiz" dedi.
Gruba Uşaklılar da ellerinde Türk bayrakları ile meydana gelerek, otomobillerde korna çalarak destek verdi.

DHA