ARDAHAN Valisi İbrahim Özefe, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde bulunanların adalet önünde hesap vereceğini söyledi. Vali Özefe, aralarında 1 tuğgeneral, 2 binbaşı, 1 yüzbaşı ve 2 üsteğmen olmak üzere 21 askerin gözaltında olduğunu belirtti.
Posof Belediyesi Düğün Salonu önündeki 'Demokrasi mitingi ve yürüyüşüne' Vali İbrahim Özefe, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Posof Belediye Başkanı AK Parti'li Cahit Ulgar, il ve İlçe protokol üyeleri ile yüzlerce kişi katıldı. Ellerinde bayraklarla yürüyen grubun önünde yer alan Vali İbrahim Özefe, kalabalıktan devletin ve milletin yanında yer alarak darbecilere karşı duran asker ve komutanların alkışlanmasını istedi. Vali Özefe mitingde yaptığı konuşmada, şöyle dedi:
"15 Temmuz gecesindeki darbe girişimi bu milletin inancına, imanına, gayretine, davasına, bu milletin mazlumların hamisi olması davasına karşı bir darbedir. Sizler en ufak bir kıvılcımla bayrağı aldınız, yola çıktınız. Son sözü de millet olarak siz söylediniz. Hepinizden Allah razı olsun. Sağ olun, var olun. Bu süreçte meşru hükümetimizin arkasında duran komutanlarımız vardı. Darbecilere karşı duran komutanlarımız vardı. Cuntacılar sizler sayesinde bugün hapishane deler ve hesap veriyorlar. Devletinin yanında olan böyle pırıl pırıl komutanlarımız var. Onları alkışlıyoruz, onları tebrik ediyoruz. Başkomutanımızın arkasında duran paşalarımızı, askerlerimizi tebrik ediyoruz."
Mitingden sonra Posof Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Ardahan Valisi İbrahim Özefe, darbe girişimine katılan ve ardından gözaltına alınan askerlerin sayısının 21 olduğunu vurguladı. Vali İbrahim Özefe şunları söyledi:
"Gelişmeleri anında basın bülteni ile kamuoyuna duyuruyoruz. Bugün itibariyle asker olarak darbeye kalkışanlar çok şükür derdest edilerek kışlalarına çekilmek zorunda kaldılar, ardından adalet önüne çıkarıldılar. Ardahan'da darbe girişimine kalkışanlar 1 tuğgeneral, 2 binbaşı, 1 yüzbaşı, 2 üsteğmen, uzman çavuş ve astsubay olmak üzere 21 kişi. Görevden uzaklaştırılan kamu görevlileri var. Emniyet'ten 42 kişi, milli eğitimden 20'nin üzerinde olmak üzere görevden uzaklaştırılanlar var. Tabii bu yapı ile ilişkileri soruşturulacak. Hem idari, hem de cezai yönüyle. Ardahan her zamanki gibi huzurlu ve sükunetli. Posof'ta olduğu gibi 15 Temmuz gecesi darbe teşebbüsüne karşı milletimizin dik duruşu, milletimizin cesareti, demokrasiye sahip çıkışı bunun neticesinde de demokrasi bayramı yaşıyoruz. Şehitlerimizi anıyoruz."

DHA