CUMHURİYET'in kuruluşunun 93'ncü yılı kutlamaları kapsamında İzmir Valisi Erol Ayyyıldız ve eşi Dilek Didem Ayyıldız'ın ev sahipliğinde Konak Meydanı'nda 29 Ekim Cumhuriyet resepsiyonu düzenlendi. 
Konak Meydanı Hükümet Konağı önünde düzenlenen resepsiyona İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu, üst rütbeli subaylar, Ak Parti Milletvekilleri Atilla Kaya ve Necip Kalkan, Bornova, Karabağlar ve Karşıyaka belediye başkanları, gaziler, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet Resepsiyonu bir ilke sahne oldu ve pasta kesiminin ardından şehitler için mevlit okutuldu. 
Konuklarına hitap eden Vali Erol Ayyıldız, Cumhuriyetin kuruluşunun 93'ncü yılını coşkuyla kutladıklarını belirterek şunları söyledi:
"Bayramımız şimdiden sonsuza kadar kutlu ve mutlu olsun. Bizlere bu coşkuyu yaşatan Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Atatürk'ü, onun kahraman silah arkadaşlarını aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi sonsuz minnet, şükranla anıyoruz. 15 Temmuz gecesi yaşananlar milletimizin devletiyle ne kadar bütünleştiğini tartışmasız bir şekilde bir kez daha teyit etti. Milletimiz bu tip işgallerin de, işgal girişiminde bulunacakların da, cumhuriyetimizi, bağımsızlığımızı ve yönetimimizi hedef alan iç ve dış odakların karşısında İstiklal Harbi'ndeki azim ve kararlılıkla dimdik duracağını o gece tüm dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz gecesinde girişim karşısında dimdik duran hemşerilerimize o gecenin nişanesi olarak Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'nu da birlikte, burada kutlayalım istedim. Daha güzel yarınlarımız için, bugün olduğu gibi Cumhuriyetimizi ve temel değerlerini koruyup daha da geliştireceğimize söz veriyorum" dedi.

DHA