VALİDEN AÇIKLAMA
Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na vekalaten atanan Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ile belediye binasına giderek inceleme yapıp makama oturdu. Burada açıklama yapan Vali Taşyapan, devletin tahsis ettiği kaynakları ve belediyenin öz kaynaklarını milletin hizmetine sunacaklarını söyledi. 
Vali Taşyapan, İçişleri Bakanlığı'nın onayıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın görevinden uzaklaştırıldığını belirterek şunları söyledi:
"Belediye başkan vekilliği görevine de İçişleri Bakanlığının onayıyla ilin valisi olarak ben görevlendirilmiş bulunuyorum. Bugün itibariyle görevimize başladık. Belediye teşkilatları devletimizin önemli kuruluşlarındandır, vatandaşlara yerelde hizmet veren kurumlardır. Bu hizmetleri kesintisiz şekilde inşallah daha iyi vermenin gayreti içinde olacağız. Buralar yerel hizmet kuruluşlarıdır ve belediyelerin çok çeşitli hizmet alanları vardır. Devletimizin bize tahsis ettiği kaynakları ve belediyenin kendi öz kaynaklarını milletin hizmetine sunacağız. Çünkü bunlar milletin kaynaklarıdır, tek kuruşunun bile başka bir yere gitmesine izin vermemenin gayreti içinde olacağız. Kaynaklarımızı hizmete dönüştürürsek umuyorum ki Vanımızın her tarafı daha güzel hal alacaktır."
ALLAH BİZİ MAHÇUP ETMESİN
Van halkına verdikleri iyi hizmetlerle anılmak istediklerine dikkat çeken Vali Taşyapan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Allah’tan, bizi mahcup etmemesini temenni ediyorum. Hizmetleri yaparken, belediyedeki arkadaşlarımızla beraber çalışmalarımızı yürüteceğiz. Onların bilgilerinden, tecrübelerinden istifade edeceğiz. Onların da burada devletmillet anlayışı içinde çalışmak suretiyle, her türlü tecrübeleri bizim için değerlidir. Bunu belirtmek isterim. Vanlı hemşerilerimin, bizlere yardımcı olmalarını diliyorum. Hizmetlerimizin daha iyi yürümesi için vatandaşların bize olan telkinlerine açık olduğumuzu, onlarla bu hizmetleri yürüterek, daha iyi hizmet almalarını ve daha iyi bir kentte yaşamalarını sağlamak istediğimizi belirtmek istiyorum. Önümüzde kış mevsimi var. Kış hazırlıklarına öncelik vereceğiz. Daha sonra bu kış sezonunu iyi değerlendirerek, sonraki dönem için de önceliklerimizi, mali durumlarımızı bir araya getirerek, imkanlarımızı, kabiliyetlerimizi ve eksiklerimizi belirleyeceğiz ve buna uygun yol haritası çizeceğiz. Belediyenin kesintisiz sürdürdüğü hizmetler var. Bunlara öncelik vereceğiz. Bunun dışındaki hizmetleri, mevcut imkanlarımız dahilinde yeni imkanlar oluşturarak öncelik sıralamamızı yapacağız."

DHA