- BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, Osmaniye’de katıldığı ‘Milli irade ve Demokrasi Mitingi’nde, kalabalık grubun ‘İdam isteriz’ sloganına cevap olarak, “Milletin canına, varlığına, istiklaline ve istikbaline kastetmiş o teröristlerin evet hakkı idamdır” dedi.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Cevdetiye Beldesi'nde bulunan ve Türkmen kökenli Suriyeli ailelerin kaldığı Konaklama tesisindeki incelemesinin ardından, Valilik, Ak Parti İl Başkanlığı ve Osmaniye Belediyesi'ni ziyaret etti. Ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki ‘Milli irade ve Demokrasi Mitingi’ne katılan Kaynak, Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı tarafından sunulan mini konseri dinledi. Kalabalık gurup ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak eşlik etti.
Daha sonra kürsüye çıkan Veysi Kaynak, 15 Temmuz gecesi Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimini milletin iman gücü ve bayrak sevgisi sayesinde püskürtüldüğünü söyledi. ‘İdam isteriz’ diyerek bağıran kalabalığa cevaben bir konuşma yapan Kaynak, “Bu alçakça cinayetleri işleyenler, bu silahlı terör örgütü, diyeceksiniz ki bu Fetöcülerin silahlarımı vardı, tepemizde uçurulan o uçaklar silah değil mi, milletimizin üzerine sürülen tanklar, toplar silah değil mi, dünyada bundan daha ağır silah hangisi var ? O silahlı teröristlerin, milletin canına, varlığına, istiklaline ve istikbaline kastetmiş o teröristlerin evet hakkı idamdır. Çünkü biz biliyoruz ki, zalime merhamet mazluma zulümdür. Biz asla zulmedenlerden olmayacağız, asla adaletten vazgeçmeyeceğiz, ama biz asla merhametli de olmayacağız" diye konuştu.
kaynak’ın konuşmasının ardından protokol üyeleri ve siyasi parti temsilcileri platforma çıkarak birlik, beraberlik mesajı verdiler. MHP ve Ülkü Ocakları’nın da destek verdiği mitinge Vali Kerem Al, AK Parti Osmaniye milletvekilleri Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, Belediye Başkanı Kadir Kara, çok sayıda bürokrat ve siyasetçi katıldı. Başbakan Yardımcısı Kaynak daha sonra Ankara’ya gitmek üzere Osmaniye’den ayrıldı.

DHA