YALOVA’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Buradaki törene Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova'nın CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Ayhan Gedik, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Burada konuşan Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, törene katılanların bayramlarını kutladı. Vali Yılmaz, şöyle konuştu:
"Aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Milletimiz her türlü saldırının karşısında dimdik ayakta duracağını, her zaman karşı koyacağını 15 Temmuz gecesinde çok açık bir şekilde göstermiştir. Bu hain darbe girişiminde milletimiz tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyaya vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur."
Tören ardından öğrencilerin şiirler okumasıyla devam etti. Sonrasında ise halk oyunları gösterileri yapıldı. Etkinlik tören yürüyüşüyle sona erdi.

DHA