YALOVA'da, İstanbul Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi ile aynı anda başlayan mitinge, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve muhalefet partilerin liderlerinin de katılımıyla İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi ile aynı anda düzenlenen Yalova'daki mitinge katılım büyük oldu. Binlerce kişi, kısa süre önce adı 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı olarak değiştirilen meydanda toplandı. Vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atıp, çalan şarkılara eşlik etti. Miting Vali Tuğba Yılmaz, Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Ak Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise siyasi partilerin il başkanları da katıldı.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Altınova Belediye Başkanı Metin Oral yaptıkları konuşmalarda Türk milletinin büyük bir demokrasi dersi verdiğini kaydetti.
Ak Parti Milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve Fikri Demirel de Türkiye’nin büyümesinin önünde hiçbir engelin duramayacağını iletti. 
Yalova Valisi Tuğba Yılmaz da mitingde bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından ise şehitler için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okundu.
Daha sonra kalabalık, dev ekrandan İstanbul Yenikapı'daki mitingi izledi.

DHA