ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru 43 yaşındaki Abdülhamit Kaya’nın Yalova’nın Çiftlikköy İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü.
Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şubesi binalarına yönelik bomba yüklü araçla yapılan saldırıda şehit olan 11 polisten Abdülhamit Kaya’nın acı haberi Çiftlikköy İlçesi Sahil Mahallesi’ndeki ailesine ulaştı. Bekar olan polis memuru Abdülhamit Kaya’nın şehit olduğu haberini babası Necip ve annesi Sündüz Kaya’ya, Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut verdi. Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Yeşilöz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari de taziyede bulundu. Şehidin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Acı haberi alan yakınları ve komşuları da taziye için eve akın etti.
Başsağlığı ziyaretinden sonra gazetecilere açıklamada bulunan Milletvekili Demirel, “ Tüm milletimizin başı sağ olsun. Allah bunları kahretsin. Şehitlerimiz olacaktır muhakkak ama Türkiye Cumhuriyeti devletini asla ve katta böyle 3-5 tane çapulcunun yapacağı eylemlerle hiçbir zaman teslim alamayacaktır” dedi.
Vali Tuğba Yılmaz ise, “Şehitlerimizin ailelerine de başsağlığı ve sabır diliyoruz. İnşallah bu terör belası bir an önce bitecek ve bu hainler gerekli her türlü cezayı, belayı bulacaklar. Başımız sağ olsun” diye konuştu.
Şehidin amcası Turhan Kaya ise, “Allah belasını versin kötü insanların. Ne diyebiliriz ki. Memleketimizin, milletimizin başı sağ olsun, vatan sağ olsun” dedi.
Şehidin cenazesi 28 Ağustos Pazar günü Çiftlikköy’de toprağa verilecek.

DHA