ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ankara'da darbe girişiminde bulunan askerlere karşı direnirken yaralanan polisler ve sivil vatandaşları, tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.
Bakanlar Özhaseki ve Kaya, darbe girişimi sırasında yaralananları, tedavi gördükleri Onkoloji Hastanesi'nde ziyaret etti, "Geçmiş olsun" dileklerini iletti. Ziyarete AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer ve AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri de eşlik etti.
Ziyaret sırasında, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde yaralanan polis memuru Halil İbrahim Yılmaz, Bakan Özhaseki’yi duygulandırdı. Gazi polise "Bir isteğin var mı?" diye soran Bakan Özhaseki, "Siz bizden isteyin, biz her zaman göreve hazırız" yanıtını alınca, Yılmaz’ı alnından öptü. 
Yaralılara acil şifa dileğinde bulunan Özhaseki, "Sizler sayesinde millet kurtuldu. Allah sizlerden razı olsun. Dualarımız sizinle. Feraset sahibi milletimiz, Pensilvanya’daki teröristten aldığı emir ile hareket eden hainlerin önünde durdu, geçit vermedi" dedi.
Tedavisi süren polis memuru Halil İbrahim Yılmaz, darbe girişimi gecesinde yaşananları bakanlara zaman zaman duygulanıp, ağlayarak şöyle anlattı:
"Or
ada bir tek zorumuza giden ne oldu? Emniyet zifiri karanlıkta. Allah düşmanımın başına vermesin. Tank atışı ile arkadaşım yaralandı. Ağız üstü düştü. Ben onu kurtarmaya çalışırken affedersiniz ava giden tavşana projektörü tutarlar ya onun gibi tankla projokterü arkadaşıma tuttular. (Yaralıyı) Aldırmıyor. Ben de operasyoncuyum. Doğuda operasyonlara gittik. Tek tek ateş ediyor. Bu uzman biri dedim. Telaşlı olsa tarar. 'Bismillah' dedim arkadaşlara 'Bir anda ulaşıp, alayım' dedim. Adam ölecek. Uzanıp aldık. Bir anda her tarafı taramaya başladılar. Biz çocuklarımızı hipodroma götürür, şanla şerefle o uçakların uçtuğunu görürdük. Hayırdır ne oldu şimdi?"
'BAYRAĞI TUTUĞUM ELİMİ VURDULAR'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine sokağa çıktıklarını anlatan yaralılardan Aydın Boz ve ağabeyi Ayhan Boz'a da bakanlar "geçmiş olsun" dedi. Erlerin korku içinde ve gergin olduklarını anlatan Aydın Boz, "Cumhurbaşkanımız emredince hemen çıktık. Elimde bayrak vardı, bayrağı tuttuğum elimi vurdular. Yalvardım askerlere, 'Yapmayın, siz Türk askerisiniz' dedim. 'Kerbelalar olacak, Suriye'ye dönecek yapmayın, etmeyin' dedim. 20 metreden direkt sıktılar. Yanımızda 20-30 tane yaralı vardı. Yaralımızı vermediler bize. Hatta orada çırpındık, ambulansa almadılar. En son biri insafa geldi" dedi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne yapılan saldırıda yaralanan Mesut Yapraklı ise "Biz şimdi yatarsak, çocuklarımız ömür boyu rahat uyuyamayacak dedim ve çıktım sokağa" diyerek duygularını paylaştı.

DHA