İSTANBUL Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ni Van ve Hakkari'de meydanları dolduran vatandaşlar, dev ekranlardan izledi.
İstanbul Yenikapı başta olmak üzere tüm yurtta düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi, Van'da da büyük bir ilgi gördü. Demokrasi nöbetinin tutulduğu Beşyol Meydanı'na vatandaşlar akşam saatlerinde akın etmeye başladı. Geniş güvenlik önlemi altında tek tek aranarak içeri alınan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile beklemeye başladı. Canlı olarak dev ekranlardan alanda bulunanlara izletilen Yenikapı'daki mitinge katılanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmak için sahneye çıkmasıyla coştu. Van'daki demokrasi nöbetinin tutulduğu alanda Van Milletvekilleri Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, Van Valisi İbrahim Taşyapan, kurum amirleri alanda bulunan yaklaşık 10 bin kişiyle birlikte Yeni Kapı mitingini izledi.
Hakkari'de ise Valilik önünde aralarında Vali Cüneyit Orhan Toprak, eşi Funda Toprak, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, HATSO Başkanı Servet Taş, Ak Parti İl Başkanı Nurettin Fırat'ın da bulunduğu yaklaşık 3 kişi, dev ekrandan İstanbul Yenikapı'daki mitingi izledi. Kalabalığa, Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yemek ve aşure ikram edildi. Burada konuşma yapan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, alanda toplanan vatandaşlara demokrasiye sahip çıktıkları için teşekkür etti.

DHA