KIRKLARELİ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç. Dr. Burhan Coşkun ve ekibinin yürüttüğü çalışma, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen 2. Uluslararası İleri ve Fonksiyonel Malzeme Teknolojileri konferansında, 'En iyi poster ödülü'ne layık görüldü. 
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, üniversite olarak bilimsel çalışma, kongre ve konferanslara ellerinden geldiğince destek olmaya çalıştıklarını söyledi.
Yrd. Doç. Dr. Coşkun da, 'Fabrication of FZnOp-Si PhotodiodesbySputteringMethod'  isimli ödül kazandıran çalışmayla güneş ışınlarından en verimli biçimde yararlanarak güneş panelleri verimliliğini artırmak amacıyla yapılan çalışmalara katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi. Yrd.Doç.Dr. Burhan Coşkun, şöyle dedi:
"Bu projemiz, güneş enerjisi üretiminde kullanılan güneş panellerinin, güneşi gün boyunca izleyebilmesi için gereken güneş izleme sistemlerinde kullanılan fotosensörlerle ilgilidir. Bilindiği gibi güneş panelleri günün sadece belirli zamanlarında güneşten maksimum elektrik enerjisi üretmekte olup, günün diğer zamanlarında panellerin, güneşten elektrik enerjisi üretme verimi düşmektedir. Bu problemi çözmek için, güneşi izleyen güneş panellerinin üretilmesi gerekmektedir. Bu işlem için en temel parametre yeni tip fotosensörlerin üretilmesi ve güneş panellerine entegre edilmesidir. Mevcut güneş panellerinde kullanılanfotosensörler yurtdışından yüksek maliyetlerle satın alınmaktadır. Güneş izleme sistemleri için yerli ve yüksek performanslı sensörlerin üretiminin ülkemizde yapılması ülkemize yeni teknoloji kazandırma ve ekonomisine yapacağı katkı açısından son derece önemlidir."

DHA