BİNGÖL'de, çevik kuvvet ekiplerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polis memuru Yunus Emre Doğan, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Sorgun Belediye Meydanı’nda 24 yaşındaki şehit Yunus Emre Doğan için düzenlenen törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, şehidin meslektaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
ŞEHİDİN NAAŞINA SARILARAK VEDA ETTİLER
Şehidin annesi Neriman ve babası Sami Doğan ile ablaları Hatun Taş ve Zeynep Doğan şehit Doğan’ın Türk bayrağına sarılı naaşına sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin kız kardeşi Zeynep de ağabeyinin naaşına sarılarak, ''Benim abim ölmedi. Şehit oldu. Abim sonsuzluğa erdi. O teröristler sevinmesin. Onlar benim abimi öldüremedi. Benim abim burada şehit oldu. Ölmedi'' diye ağıt yaktı. Şehidin kardeşi Denizli Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli uzman er Ömer Doğan da törene asker üniformasıyla katıldı.
İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu'nun öğle namazı sonrası kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Doğan'ın naaşı, Sorgun Karşıyaka Mezarlığına defnedildi.
Bekar olan şehit Doğan'ın 1 yıllık polis memuru olduğu ve Bingöl'ün ilk görev yeri olduğu öğrenildi.

DHA