HAKKARİ-Çukurca karayolunun 12'nci kilometresinde arkadaşlarıyla serinlemek için 4 gün önce girdikleri Zap Suyu'nda kaybolan 2 çocuktan 15 yaşındaki Beytullah Sevinç'a hala ulaşılamadı.
Olay, 4 gün önce  kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Çöplük mevkiinde meydana geldi. Arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için Zap Suyu'na giren Beytullah Sevinç ile 11 yaşındaki Tekin Kanat, debisi yüksek suda, akıntıya kapılıp gözden kayboldu. Arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen jandarma ve AFAD ekipleri, arama çalışması başlattı. Yapılan arama kurtarma çalışmalarında Tekin Kanat'ın cesedi 2 gün önce Zap Suyu'nda bulundu. Kayıp Sevinç için 4 günden bu yana yapılan arama çalışmalar ise süroyor.
Dün yapılan arama çalışmalarına HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Belediye Eş Başkanları Fatma Ylıdız ve Şaban Alkan da katıldı. Hakkari Belediyesi ve AFAD, İl Özel İdaresi ve DSİ ekipleri ve vatandaşların bütün çabalarına rağmen bulunamayan Sevinç için ekipler kısmen Zap Suyu’nun akışını değiştirmeye çalışıyor.  

 

 

DHA