İSTANBUL Beşiktaş'taki bombalı terör saldırısında şehit olan 1 yıllık polis memuru 26 yaşındaki Hasan Bilgin, Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'nde 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.
Şehit Hasan Bilgin'in cenazesi, Kozlu Belediyesi'ne ait gasilhaneden alınarak helallik alınması için Kozlu Kaymakamlığı önünde getirildi. Burada dua edildi, helallik alındı. Şehit Hasan Bilgin'in cenazesi, ardından yakındaki Kozlu Aziziye Camii'ne getirildi. Şehidin cenaze törenine Vali Ali Kaban, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar ve Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanı Erkan Yücesan, Asayiş Daire Başkanı Mehmet Murat Ulucan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Törende memur emeklisi baba Yaşar ve annesi Aynur Bilgin yakınlarına sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin 17 yaşındaki kardeşi Burak Bilgin de anne Aynur Bilgin'e sarılarak ağladı. Aynur Bilgin, polislerden aldığı oğlunun ını öperek gözyaşı döktü. Şehidin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesinde görevli silah arkadaşları da cenaze törenine katılarak aileye başsağlığı diledi. Şehidin cenazesi, İl Müftüsü Mürsel Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından, ilçeye bağlı Saka Köyü'nde toprağa verildi. 
HASAN'IN HİKAYESİ YÜREK BURKTU
Hasan Bilgin'in Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden 2013'de mezun oldu. Üniversite hayatı boyunca okulun şiir kulübüne katılan, tiyatrolarda oynayan Hasan Bilgin, ayrıca ilk ve ortaokullardaki öğrencilere resim yapmayı öğreten projelerde de yer aldı. Eğitim hayatı boyunca yardımseverliği ve şiir sevgisiyle tanınan Hasan Bilgin'in şehit haberi üniversitede ki arkadaşlarını da derinden üzdü. Sevenleri, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 'Seni hiç unutmayacağız' etiketiyle Hasan'ın ını paylaştı.

DHA