Acıbadem'de yoldan çıkan metrobüs, o sırada oldukça yoğun olan D-100 karayoluna girdi. İki otomobil ve bir minibüsü altına alan metrobüs, iki katlı bir otobüse çarparak durabildi. Kazada yaralananlar olay yerine gelen ambulanslarla en yakın hastanelere götürülürken, kazanın temizlenme çalışmaları uzun süre devam etti. İBB, feci kazada 7 kişinin hafif yaralandığını açıklarken, valilik ise şoför dahil 11 kişinin yaralandığını açıkladı.

İBB: YOLCULARDAN BİRİ SÜRÜCÜYE SALDIRDI


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Acıbadem'deki metrobüs kazasıyla ilgili açıklamada yaptı.

Açıklama şöyle:

"Sabah saatlerinde Acıbadem-Kadıköy istikametinde seyir halinde olan metrobüs yolundan çıkarak karşı yöne geçerek üç otomobil bir otobüse çarptı.  Kazada 7 vatandaş hafif   yaralandı. Kazanın olmasıyla birlikte 7 itfaiye aracı, 25 itfaiye kurtarma personeli, 10 ambulans, 4 vinç, 4 kumlama ekibi, 12 personel, 10 zabıta, 5 çekici 6 dakikada olay yerine intikal etti. Otobüsün vinçlerle kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre bir yolcunun Metrobüs şoförüne saldırdığı ve darp ettiği, kazanın bu nedenle meydan geldiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma  devam ediyor."

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA


İstanbul Valiliği: Metrobüs şoförü dahil 11 kişi yaralandı. Kaza, yolculardan birinin metrobüs şoförüne şemsiye ile müdahale etmesiyle meydana geldi.
METROBUS-KAZA-ic

METROBÜS YOLCULARI: YOLCU-ŞOFÖR TARTIŞMASI SIRASINDA OLDU


Metrobüsün yolundan çıkıp D-100'e daldığı ve çok sayıda aracı altına aldığı kazanın bir yolcu ile şoförün tartışması sırasında meydana geldiği öğrenildi. Kaza sırasında metrobüste bulunan yolcular 'şoförle tartışan bir yolcunun şoföre şemsiye ve tekmeyle vurduğunu' söyledi.İLGİLİ HABERMetrobüs kazasından korkunç karelerMetrobüs kazasından korkunç kareler

O SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI


Polis sürücüyü darp ederek kazanın yaşanmasına neden olan kişiyi gözaltına aldı.

METROBUS-KAZA-880-3

İLGİLİ HABERFeci kaza İstanbul trafiğini bitirdiFeci kaza İstanbul trafiğini bitirdi