İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Fethullahçı Terör Örgütü'nün mülkiyedeki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada İstanbul eski emniyet müdürü, Merkez Valisi Hüseyin Çapkın da gözaltına alındı. Çapkın'ın İzmir'in Çeşme ilçesinde gözaltına alındığı ve İstanbul'a getirildiği öğrenildi.  Aynı operasyon kapsamında 2 Kaymakam ve bir merkez valisi de gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin vni Mutlu'nun da aralarında olduğu 6 merkez valisi, bir vali yardımcısı ile 3 kaymakam üzere 11 kişi, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmıştı.

[caption id="attachment_1371142" align="aligncenter" width="880"]Foto: DHA -İstanbul eski emniyet müdürü Hüseyin Çapkın için polisin gizlilik içerisinde operasyon yaptığı ortaya çıktı. Hüseyin Çapkın'ın gözaltına alındığı Sakız Koyu'ndaki villasını geçen yıl satın aldığı öğrenildi. Foto: DHA -İstanbul eski emniyet müdürü Hüseyin Çapkın için polisin gizlilik içerisinde operasyon yaptığı ortaya çıktı. Hüseyin Çapkın'ın gözaltına alındığı Sakız Koyu'ndaki villasını geçen yıl satın aldığı öğrenildi.[/caption]

VALİ MUTLU, HÜSEYİN ÇAPKIN'I İŞARET ETMİŞTİ


FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7 Şubat 2012 tarihinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a KCK soruşturması kapsamında kumpas kurulması ve bu olay ardından bazı müdürlerin görev yerlerinin değiştirilmesi olayı ile ilgili verdiği ifadesinde "Ben emniyet müdürünün yakın çalışma arkadaşlarını onun gibi bilemem. Sorunun muhatabı İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'dır. Ben İstihbaratın başındaki emniyet müdür yardımcısını görevden aldım. Bunun altındaki yer değişikliğinin mahiyeti neden bu tür değişiklikler yapıldığının izahı il emniyet müdürü tarafından açıklanabilir" demişti.