Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada Akdoğan'ın Hakkari sınırında yakalandığını duyurdu.

LİSTEDEKİ 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINAMAMIŞTI


Cuma günü gerçekleştirilen HDP operasyonunda HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile vekiller; Ferhat Encü, Leyla Birlik, Selma Irmak, Abdullah Zeydan, İdris Balüken, Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir, Gülser Yıldırım, Nursel Aydoğan, Nihat Akdoğan ve İmam Taşçıer hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Gözaltına alınan isimlerden HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Hakkari Milletvekili Selma Irmak, HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu ve HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan tutuklanırken, Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir ve İmam Taşçıer ile Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise denetimli serbestlik hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı. İsimleri gözaltı listesinde olan Nihat Akdoğan, Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer Öztürk için ise yakalama kararı çıkarılmıştı. Bu isimlerden de Sarıyıldız ile Öztürk'ün yurtdışında bulundukları belirlenmişti. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Belçika'da oldukları belirlenen bu isimler için ise gerekli işlemlerin yapıldığını söyledi.