ÖSYM tarafından duyurulduğu gibi KPSS sonuçları saat 16:30'da açıklandı. KPSS sonuçları kamu personeli adayları tarafından heyecanla bekleniyordu. KPSS sonuçlarını merak eden adaylar ÖSYM sisteminden KPSS sonuçlarına ulaşabilecekler. KPSS sonuçlarınıza ulaşmak için TC kimlik numaranız ve aday şifrenizle sisteme giriş yapmanız gerekmekte. Giriş yapmak için kullanacağınız şifre, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden KPSS'ye başvururken kullandığınız şifreyle aynıdır. KPSS sonuçlarınıza ulaşmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

KPSS SINAV SONUÇLARI 2016


BU SENE KPSS’DE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER


Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkındaki Genel Yönetmeliğe ilişkin değişiklik içeren Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, KPSS, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl, öğretmen adayları için ise KPSS'de elde edilecek puan bir yıl geçerli olacak. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam edecek.
Geçici maddeye göre ise A grubu kadrolara ilişkin sınav başvurularında kullanılan 2016 KPSS puan türlerinin geçerlilik süresi bir yıl olacak.

SINAVDA İLGİNÇ SORULAR YER ALMIŞTI


Cemil Meriç Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi'nde sınava giren bir aday, güncel sorular içinde ABD Başkanı Barack Obama'nın 88 yıl sonra nereye ayak bastığının sorulduğunu da belirtti. 88 yıl sonra Küba'ya ayak basan ilk ABD Başkanı olan Barack Obama'nın KPSS sorusu olması dikkat çekti. Dünya Sıralamasında İlk 100 E Giren İlk Kadın Tenisçimiz Çağla Büyükakçay'da KPSS sorusu oldu.